Två Karlskogabor toppkandidater på S-listor

Politik
PUBLICERAD:
Yvonne Nilsson och Nina Höijer är toppkandidater socialdemokraternas listor till riksdag och region.
Karlskogaborna Nina Höijer och Yvonne Karlsson och är toppkandidater på socialdemokraternas listor till region och riksdag.

På regionlistan för västra länsdelen återfinns Nina Höijer på plats ett. Nina Höijer är idag regionråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor

- Jag är väldigt hedrad över det stora förtroendet jag fått idag. Vi är ett bra lag med många kompetenta kandidater som jag ser framemot att arbeta tillsammans med. Jag lovar att göra mitt bästa för hela vårt län, säger Nina Höijer i en första kommentar.

Yvonne Nilsson är nummer fem på riksdagslistan. Yvonne Nilsson arbetar idag som verksamhetsassisten och har en bakgrund inom IT-branschen. Hon är sedan en lång tid tillbaka aktiv inom S-kvinnor och har ett stort engagemang för jämställdhetsfrågor.

- Som S-kvinna har jag ett brinnande intresse för jämställdhetsfrågor. Jag är därför glad för förtroendet jag nu fått, vilket ger mig en möjlighet att få driva dessa frågor ur ett nationellt perspektiv. Jag tror att mina kunskaper kommer kunna göra nytta i det arbetet, och ser framemot den kommande valrörelsen, säger Yvonne Nilsson.

Riksdagslistan toppas Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning tillika partidistriktsordförande för Socialdemokraterna Örebro län. Matilda Ernkrans har suttit i riksdagen sedan 2002. Sedan januari 2019 är hon statsråd med ansvar för högre utbildning och forskning.

Riksdagslistan toppas av följande personer:

1. Matilda Ernkrans, Hallsberg.

2. Denis Begic, Örebro.

3. Karin Sundin, Örebro.

4. Daniel Andersson, Lindesberg.

5. Yvonne Nilsson, Karlskoga.

Följande personer toppar Socialdemokraternas regionlistor:

• Nina Höijer, valkrets väst.

• Joakim Carlsson, valkrets Örebro/Lekeberg.

• Andreas Svahn, valkrets syd.

• Ulla Bergström, valkrets norr.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.