Hoppa till huvudinnehållet

Bröderna blir Karlskoga Wolves nya coacher

Publicerad:
Jesper Jatko, till vänster, och Tobias Jatko blir coacher för Karlskoga Wolves kommande säsong.
Jesper Jatko, till vänster, och Tobias Jatko blir coacher för Karlskoga Wolves kommande säsong. Foto: Karlskoga Wolves

Karlskoga Wolves har klart med nya coacher inför nästa säsong. Det blir bröderna Jatko, Jesper och Tobias, som ska ta över ansvaret.

Christian Wrangstål coachade laget den gångna säsongen.

– Det blir långa resor för hans del, och på så sätt en extra kostnad. När det löste sig med bröderna Jatko valde vi att ”gå” på den lösningen, säger Torgny Bergström i klubbledningen.

– De har nu fria händer att bygga upp staben runt omkring sig, fortsätter Bergström.

Gick upp direkt

Wolves gjorde under 2021 en nystart i lägsta serien, division 2. Laget tog sig upp till division 1, näst högsta serien, inför kommande spelår.

– Vi hade hoppats veta innan november månads slut vilken serie vi ska spela i nästa säsong men inte fått något definitivt besked. Vi har anmält oss till en sammanslagen liga för superserien och division 1. Hur det blir med serietillhörighet för vår del får vi helt enkelt avvakta och se med, säger Bergström.

Presenterar sig

Här är delar av vad de nya coacherna berättar om sig själva på klubbens Facebook-sida sedan det står klart att de tar över:

Jesper: ”Min fotbollskarriär började i Wolves 2005. Året därpå spelade jag min första turnering... Sen blev det två år i Örebros ungdomsverksamhet innan jag spelade med Karlskogas A-lag igen säsongen 2009. Spelade fram tills säsongen 2020 med Karlskoga. Endast en kortare period i Carlstad, under utlåning till superserien. Det ska bli grymt spännande. Ser fram emot det här uppdraget enormt mycket. Jobbar som vvs:are på Bravida och dömer hockey till vardags”.

Tobias: ”Jag har spelat seniorfotboll sedan 2001, då jag även spelade U19 med Wolves. Därefter har jag spelat i Wolves seniorlag alla säsonger fram till 2017 då jag tog ett break, för att sedan spela igen 2018 vilket blev min sista säsong. 2004 spelade jag superserien med Örebro (samtidigt som jag spelade med Wolves). Har varit Defence Coach under de flesta åren jag spelat förutom 2018.

Wolves – från lägsta serien till högsta: "Vi har tackat ja”

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollJesper JatkoKarlskoga WolvesTobias JatkoTorgny Bergström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.