Hoppa till huvudinnehållet

Därför slutar P-A efter 24 år i BIK: ”Fick ett erbjudande...”

Publicerad:
P-A Johansson har i många år varit nära förknippad med BIK Karlskoga.
P-A Johansson har i många år varit nära förknippad med BIK Karlskoga. Foto: Kajsa Juslin

Efter 24 år i BIK Karlskoga slutar P-A Johansson som kanslichef.

– Jag fick ett erbjudande för tre–fyra veckor sedan, säger han.

Det kom från Region väst som ställde frågan om P-A var intresserad av jobbet som ansvarig för tävlings- och serieverksamheten.

– Det har verkligen inte varit något lätt beslut eftersom BIK varit ett så stor del av mitt liv under så många år, säger P-A.

– Eftersom jag fyller 45 nästa år och jobbat här så länge kändes det som att det kunde vara dags att göra något nytt, fortsätter han.

Det nya jobbet börjar han efter hockeysäsongen.

– Jag hoppas lämna en klubb som då har gått upp i SHL, säger han.

BIK är även den här säsongen ett topplag i hockeyallsvenskan så det finns möjlighet att P-A får avsluta sin tid i klubben med att drömmen går i uppfyllelse och det blir avancemang till SHL.

Behjälplig

Anledningen till att han fortsätter hela den här säsongen är att han vill ge BIK så bra förutsättningar som möjligt att skaffa en ersättare.

– Jag vill verkligen inte lämna klubben som jag tycker så mycket om vind för våg. Jag kommer att vara behjälplig under övergångsperioden och göra allt jag kan för att underlätta för min ersättare.

P-A började redan 1998 som funktionär i klubben. Han har även varit ledare på juniorsidan. Som kanslichef började han sommaren 2006.

– Jag blev anställd av Stefan Bengtzén 2 juni det året, som efterträdare till Clarence Magnusson.

Bo kvar i Karlskoga

Han kommer att bo kvar i Karlskoga även när han börjat sitt nya jobb.

– Det ska finnas ett kontor för mig på Idrottens hus i Karlstad. Delvis kommer jag vara där. Delvis ska jag jobba hemifrån. Och delvis blir det möten och besök ute i landet.

Region väst innehåller dessa distrikt: Örebro län, Värmland, Västmanland, Gästrikland, Dalarna och Hälsingland.

”Betytt jättemycket”

BIK:s klubbchef Torsten Yngveson säger så här angående beskedet att P-A Johansson lämnar klubben:

– Naturligtvis har han betytt jättemycket genom sitt jobb på kansliet. Och för BIK-andan. Han har bidragit till att nya spelare trivs så bra genom att fixa och greja med det mesta.

– Direkt när vi fick beskedet från P-A började vi förstås fundera på hur vi ska ersätta honom. Jag ska betona att inget är klart men det känns tänkbart att vi bygger en ny organisation, att det han gjort får delas upp. För det känns inte rättvist mot någon att gå in och försöka ersätta P-A ”rakt av”.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyKarlskogaNobelhallenP-A JohanssonTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.