Catarina Lindström: Jag är stolt över oss

Ledare
PUBLICERAD:
Catarina Lindström byline
Foto: Kajsa Juslin
Den 5 december är det exakt tio år sedan den första gemensamma tidningen efter sammanslagningen av KT och Kuriren.

Det jag minns mest är den sömnlösa natten jag hade mellan den 4 och 5. Tankarna bara snurrade och jag var jättenervös för hur ett halvårs stenhårt arbete skulle tas emot av er läsare.

Jag hade inte behövt oroa mig. Nästan alla som hörde av sig var nöjda – utom med det faktum att Laban och Helge hade försvunnit från seriesidorna. Det rättade vi till fort som bara den.

Sedan har det varit tio år fulla av utmaningar och utveckling.

Att få ihop två redaktioner till en gick oväntat smidigt. När nyheten om uppköpet kom skrev jag en ledare där jag trosvisst konstaterade att “Det kommer inte att bli enkelt, men det finns så ofantligt mycket kunnande och yrkesstolthet hos alla inblandade att det inte kan bli annat än bra till slut.”

Jag hade alldeles rätt.

Under de år som gått har vi bevakat processen som till slut räddare kvar Rävåsskolan, vi har skrivit om det historiska maktskiftet I Karlskoga och vi var med och firade när Degerfors IF återvände till allsvenskan där de hör hemma.

Men framför allt har vi varit närvarande varje dag. Vi har bevakat det som ingen annan media intresserar sig för. Allt från potthål i våra vägar till planer på ett nytt badhus. Vad som händer med Coophuset I Degerfors. Planer på nybyggnation vid Alfred Nobels torg. Julmarknader och midsommarfirande. Skolavslutningar oh studentfirande. Affärer som tvingas slå igen och nya som öppnar. Spongs bokhandel som lever vidare. Satsningar på handeln I Degerfors som slagit väl ut. Stort och smått, men allt viktigt för oss som bor och lever I Karlskoga och Degerfors.

Dessutom har vi har skickat tandborstar till Kambodja, samlat I tidningsklappar, gått I Påskparader, avtäckt Alfred Nobels staty, och haft luciakonserter. Jag har också haft förmånen att få prata lokalmedia med alla från lågstadieelever till Metallpensionärer

Trotjänare har gått i pension, andra har sökt sig vidare ut i världen. Några har lämnat oss alldeles åt helvete för tidigt. Nya medarbetare har kommit och tillfört ny energi och nya idéer, något som verkligen behövs i en mediebransch I ständig förändring.

Förändringarna kommer att fortsätta, men jag är så stolt över vad vi åstadkommit de gångna åren. Och jag lovar att vi kommer att jobba lika hårt framöver för att vara en viktig del av era liv.

Catarina Lindström