Hoppa till huvudinnehållet

FN-utställning visar bilder från Palestina i Folkets hus

Publicerad:
Reporter Anna-Stina Tallmyren
Anna-Stina Tallmyren
anna-stina.tallmyren@kt-kuriren.se
Karlskoga-Degerfors FN-förening arrangerar utställningen som visas i tre dagar i Degerfors konsthall.
Karlskoga-Degerfors FN-förening arrangerar utställningen som visas i tre dagar i Degerfors konsthall. Foto: Janerik Henriksson/TT

"Bygga broar och riva murar” är namnet på den utställning som kommande helg samt luciadagen visas i Degerfors Konsthall. Det är FN-föreningen som arrangerar.

Karlskoga-Degerfors FN-förening anordnade den sista oktober en föreläsning om Palestina med Kjell Sundkvist, som varit verksam mycket i Palestina. Nu kommer han tillbaka till Degerfors med en utställning om denna stat i Mellanöstern.

Foton

– Utställningen är öppen för allmänheten fyra timmar per dag och det är fri entré. Kjell Sundkvist har tagit bilderna och kommer vara på plats liksom representanter från oss i FN-föreningen, säger Fred Kiberu Mpiso, ordförande i FN föreningen.

Utställningen visas i Folkets hus konsthall lördag-måndag. Den består av bilder som Kjell Sundkvist tagit i Palestina under arbetet med solidaritetsprojektet som bär samma namn som utställningen och som drivs av bland annat Verdandi Örebro, med stöd av Olof Palmes Center.

Fred Kiberu Mpiso berättar om utställningen som ska visas i Konsthallen.
Fred Kiberu Mpiso berättar om utställningen som ska visas i Konsthallen.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Folkets husFN-föreningenMellanösternMpiso Kiberu FredNyheterOlof PalmeUtställningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.