Hoppa till huvudinnehållet

Wolves får ingen plats i nya superserien: ”Vinna division 1”

Publicerad:
Torgny Bergström är en drivande kraft i Karlskoga Wolves som det gångna spelåret gjorde en nystart och direkt tog sig upp från division 2. Foto: Tomas Nilsson

Karlskoga Wolves får inte chansen i högsta serien redan kommande säsong.

– Nu får vi i stället rikta in oss på att vinna division 1 och bygga vidare på vår organisation för att ta steget upp till superserien lite längre fram, säger Torgny Bergström i Wolves.

Wolves – från lägsta serien till högsta: "Vi har tackat ja”Bröderna blir Karlskoga Wolves nya coacher – fortsatt osäkert med serie

Tidigare i höstas fick Karlskoga Wolves, efter att ha kvalificerat sig för division 1-spel den gångna säsongen, en fråga från förbundet om laget ville ta chansen att bli ett av tolv lag i högsta ligan till nästa spelår.

I annat fall hade det bara blivit tre lag i högsta ligan eftersom Uppsala 86ers skulle dra sig ur.

Tanken med att kraftigt utöka serien var för att ”bredda” sporten.

Det hade i så fall betytt derbyn mot Carlstad Crusaders och Örebro Black Knights, enligt det förslag som Karlskogaklubben fick ta del av.

Naturligtvis skulle det ha varit sportsligt mycket tufft men samtidigt matcher som hade lockat många åskådare. Även Norrköping var enligt det första förslaget placerat i samma "derbygrupp” som Wolves.

Efter att ha hört sig för bland spelarna svarade Wolves ja.

– Vi har därefter försökt få veta vilken serie det skulle bli för oss men inte fått några svar från förbundet, säger Bergström.

"Växa in i kostymen”

När förbundet tidigare den här veckan presenterade serieindelningen för 2022 fanns dock inte Wolves med i superserien utan i division 1, norra konferensen, tillsammans med Arlanda Jets, Gefle Red Devils och Västerås Roedeers.

Den ursprungliga tanken med tolv lag hade bantats till åtta.

– Visst blev vi förvånade, när vi inte var med i superserien, men samtidigt kan det bli ett lagom steg att spela i division 1 nu, säger Bergström.

– Vi får se det här som en möjlighet att växa in i kostymen för att lite längre fram vara redo för spel på högsta nivån. Det ger även våra nya coacher Tobias och Jesper Jatko chansen att bygga upp laget långsiktigt, fortsätter han.

Vad vet du om era nya konkurrentlag?

– Arlanda är en klubb som alltid haft en duktig organisation. Laget spelade i division 1 norra den gångna säsongen och kom trea. Gefle vann division 2 norra, där även Västerås spelade.

Enligt vad Bergström hört finns det en osäkerhet kring att Västerås tycker att division 1-spel blir en för hög nivå med anledning av spelartruppens bredd. I division 1 är det inte möjligt att göra som i division 2, att spela matcherna med färre spelare på planen.

– Men vi får hoppas att dessa rykten inte stämmer utan att det blir som det nu är sagt och att vi blir fyra lag i vår konferens.

Serieindelningen för seniorserier 2022

Superserien herr

Norra konferensen: AIK, Carlstad Crusaders, Stockholm Mean Machines och Tyresö Royal Crowns.

Södra konferensen: Göteborg Marvels, Kristianstad Predators, Limhamn Griffins och Örebro Black Knights.

Superserien dam

Carlstad Crusaders, Jönköping Spartans, Stockholm Mean Machines och Örebro Black Knights.

Division 1 herr

Norra konferensen: Arlanda Jets, Gefle Red Devils, Karlskoga Wolves och Västerås Roedeers.

Södra konferensen: Ekeby Greys-Helsingborg Jaguars, Jönköping Spartans och Norrköping Panthers.

Division 1 dam

Norra konferensen: Arlanda Jets, Norrköping Panhers, Oslo Valkyries och Västerås Roedeers

Södra konferensen: Göteborg Marvels, Kristianstad Predators och Limhamn Griffins.

Division 2 herr

Norra konferensen: Carlstad Crusaders U, Dalecarlia Rebells, Djurgården, Upplands-Bro Broncos och Uppsala 86ers.

Södra konferensen: Halmstad Eagles, Lidköping Lakers-Borås Rhinos, Motala Blackhawks och Ystad Rockets.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollKarlskoga WolvesTorgny Bergström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.