Hoppa till huvudinnehållet

Ikonen talar ut om sin stroke: ”Inte 25 år längre”

Publicerad:
Ralf Edström drabbades av en stroke.
Ralf Edström drabbades av en stroke. Foto: Thomas Johansson/TT

Ralf Edström, 69, drabbades av en stroke i augusti. Det berättar Degerforsikonen i en intervju med Sportbladet.

– Den satt på hjärnstammen och jag fick inte köra bil på tre månader, säger Edström till tidningen.

Den folkkäre fotbollsprofilen, som slog igenom i Degerfors i slutet på 60-talet, har tidigare bland annat opererats för prostatacancer. Han har även bytt ut en knäled, och i våras blev han biten av sin katt. Kattbettet resulterade i fyra dygn på sjukhuset.

I augusti drabbades Edström av en stroke.

– Jag brukar lösa korsord på morgnarna, och en morgon började jag se konstigt. Jag sa till frugan att det är något som inte stämmer, säger Edström till Sportbladet.

– Jag trodde att det var en TIA (transitorisk ischemisk attack) först. Men efter en magnetröntgen visade det sig vara en stroke och den satt på hjärnstammen.

Den tidigare radioexperten berättar att läkarna inte vet vad stroken berodde på, men att han inte känner av några sviter idag.

– Man är inte 25 år längre och ska bita ihop. När man är 69 måste man lyssna på kroppen. Misstänker man något så är det bara att kolla upp det. Ta till vara på vården och inte nonchalera saker.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollRalf Edström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.