Insändarsvar: Två timmar gratis värt att utvärdera

Insändare
PUBLICERAD:
Mika Takamäki (S) svarar insändarskribent om parkering i centrala Karlskoga.
Foto: Roger Gleisner
Svar på insändare ”Styr upp parkeringen med enkla regler”.

Tack för dina kloka synpunkter, jag personligen ser inget hinder till att åtminstone prova 2 timmars fri parkering och sedan avgift för att undvika långtidsparkering.

Insändare som besvaras:

För mig finns ingen prestige i detta utan jag vill hitta den långsiktigt bästa lösningen för alla parter.

Gynnar detta handeln och det fortsatt råder god tillgänglighet på parkeringsplatser i centrum så vore det något att utvärdera.

Sedan finns en ekonomisk aspekt på detta med men allt går att lösa om man vill.

Det som nuvarande styret med Moderaterna Erhard och Ring i spetsen gjort för att finna lösningar är att vända sig till Centrumbolaget, och de i all ära. Jag är säker på att Centrumbolaget kan handel och försäljning men när det gäller god tillgänglighet på våra parkeringsplatser så vänder jag mig personligen som politiker hellre till våra utbildade tjänstepersoner, gata och trafikchef till exempel, för bästa lösningen.

Precis detta gjorde även Centrumbolaget för i en rapport som vi i samhällsbyggnadsnämnden fått del av angående parkeringssituationen i centrum står det att en dialog har skett med Centrumbolaget som framfört önskemål om att parkeringarna i centrum ska underlätta handeln.

Men det som Erhard och Ring gjorde angående att ta ner frågan på rätt nivå som de beskrev det själva i tidningen var att vända sig till Centrumbolaget för lösningar, och då blir det nog som du bilisten klokt beskriver att vi står oss nog själva närmast.

I rapporten står också att de tre mest effektiva verktyg för god tillgänglighet på parkeringsplatser är tidsreglering, avgifter och parkeringsövervakning och bäst effekt får vi om dessa tre kombineras på ett klokt sätt.

Detta ser jag personligen som rätt nivå på debatten.

Mika Takamäki (S), samhällsbyggnadsnämnden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.