Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad grötfest efter två år: ”Alla piggades upp”

Publicerad:
Många anhöriga och en hel del barn var med - och tomten när Letälvsgården bjöd in till grötfest.
Många anhöriga och en hel del barn var med - och tomten när Letälvsgården bjöd in till grötfest. Foto: Privat

Anhöriga fick vara med när Letälvsgården och avdelningen Dungen hade sin julfest för första gången på två år i tisdags. Första större tillställningen för de äldre under pandemin.

Liselotte Lindqvist som arbetar på Dungen räknade in 30 personer på julfesten. Nio boende fick ta med två anhöriga var, och det var en höjdpunkt i sig.

– Julfesten var väldig rolig för våra boende, de gamla ser fram mot när det händer saker. Som de har väntat. Alla piggades verkligen upp, det var väldigt positivt, säger hon.

Undersköterskorna Liselotte Lindqvist, Amanda Edlund, Daliborka Zencic, Oumie Bojang, Marika Svensson och Anneli Vadman arbetar på Dungen och ordnade julfesten för de boende.
Undersköterskorna Liselotte Lindqvist, Amanda Edlund, Daliborka Zencic, Oumie Bojang, Marika Svensson och Anneli Vadman arbetar på Dungen och ordnade julfesten för de boende. Foto: Privat

De höll till i samlingssalen nere vid köket och fick först glögg och pepparkakor. Sedan hade köket fixat goda smörgåsar med julskinka och köttbullar innan tomtegröten dukades fram och till sist efterrätten mjuk pepparkaka och lingongrädde.

– Vi hade julmusik på och efter maten kom tomten på besök med julklappar till alla. Vi i personalen har köpt en julklapp var, vi har ett faddersystem här och köpte till vår fadder, säger Liselotte Lindqvist.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors kommun (org)JulLetälvsgårdenSamhälle

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.