Hoppa till huvudinnehållet

Dammsugare återkallas – kan börja brinna

Publicerad:
Electrolux återkallar vissa exemplar av en sladdlös dammsugare. Arkivbild.
Electrolux återkallar vissa exemplar av en sladdlös dammsugare. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Electrolux återkallar vissa exemplar av den sladdlösa dammsugaren Pure F9 eftersom de riskerar att börja brinna. Ägare av dammsugaren uppmanas att kontrollera produktnumret och serienumret mot en lista på Electrolux hemsida.

"”Det har inte rapporterats om några skador på människor eller annan egendom. Dock ser vi allvarligt på händelsen – för oss på Electrolux är våra kunders säkerhet högsta prioritet. Vi har därför beslutat att omedelbart återkalla alla berörda produkter i serien”, skriver Electrolux i ett pressmeddelande.

Dammsugaren riskerar endast att börja brinna under användning, inte under laddning eller i viloläge.

Artikeltaggar

ElectroluxHandelKonsumentSverige

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.