Hoppa till huvudinnehållet

Båda Boforshopparna nära prispallen i NM

Publicerad:
Julia Ragén, till vänster, och Mikaela Dietmann försvarar Bofors simhoppsklubbs färger på ett mycket bra sätt i NM i Finland.
Julia Ragén, till vänster, och Mikaela Dietmann försvarar Bofors simhoppsklubbs färger på ett mycket bra sätt i NM i Finland. Foto: Bofors simhoppsklubb

Båda Boforshopparna kom fyra i lördagens tävlingar i Nordiska mästerskapen.

NM-silver för Boforslöftet efter spännande guldkamp: ”Är ganska nöjd”

Mikaela Dietmann "nosade” på en pallplats när A-klassen tävlade från en meter men placerade sig, alltså, fyra.

– Hon hoppade vackert och med utstrålning. För hennes del blev det en liten miss. I övrigt bra hoppning. Det är även viktigt att lyfta fram vilken tuff konkurrens det är i A-klassen. Den klassen är simhoppningens Rolls Royce i Norden med många riktigt duktiga hoppare, kommenterar Boforstränaren.

”Riktigt bra gjort”

Julia Ragén, som på fredagen slutat på en meriterande andraplats från en meter i B-klassen, tävlade även hon under lördagen.

– Hon gjorde en grövre miss men kunde ändå vara med så högt upp i resultatlistan. Det är riktigt bra gjort, säger tränaren Mathz Lindberg sedan hans adept slutat fyra från tre meter.

En dag återstår

Innan NM i Helsingfors kan summeras har Mikaela två tävlingar framför sig under söndagen. Hon ska både hoppa från tre meter i A-klassen och från en meter i damklassen.

Båda Boforshopparna tävlade nyligen i junior-VM i Ukraina. Det blev då varsin finalplats.

Att de är i fortsatt gott slag understryks av insatserna som de gjort hittills i Finland.

Artikeltaggar

Bofors SimhoppsklubbJulia RagénMathz LindbergMikaela DietmannSimhopp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.