Hoppa till huvudinnehållet

Begränsad speltid bakom Abrahams beslut: ”Spelade ingen roll vad jag gjorde”

Publicerad:
Reporter Dennis Pavlovic
Dennis Pavlovic
dennis.pavlovic@kt-kuriren.se
Sargon Abraham under segern borta mot IFK Göteborg i tredje omgången – laget han anslöt från inför säsongen.
Sargon Abraham under segern borta mot IFK Göteborg i tredje omgången – laget han anslöt från inför säsongen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sargon Abraham kände sig i bra form efter sommaren och tycker att han förtjänade mer speltid.

– Jag fick aldrig något skäl till varför jag inte var med i matchtruppen. De hade bestämt sig och det spelade ingen roll vad jag gjorde, säger Abraham till VF.

Ferhad och Tufve lämnar DIF: ”Ville inte vara kvar”Sju spelare lämnar Degerfors IF

Sargon Abraham, 30, återvände från IFK Göteborg som en förväntad offensiv nyckelspelare och presterade enligt detta på försäsongen.

Mål mot Elfsborg, assist mot Falkenberg, mål mot Utsikten och mål mot Västerås var anfallarens facit i de fyra försäsongsmatcherna i Svenska cupen.

Allsvenskan började desto tyngre. Abraham spelade 90 på sin favoritposition, till vänster i tremannaanfallet, i premiären mot AIK innan han flyttades in centralt inför andra matchen mot Kalmar.

Matcherna förlorades med 0–2 respektive 0–1 efter två uddlösa insatser.

– Det vart inte som jag hade tänkt, eller som jag hade hoppats på. Det är klart att positionen jag användes i bidrog till det. Jag hade ett snack med Holmberg (Andreas, tränare) när jag kom hit och vi var ganska överens om hur det skulle vara. Jag tycker att jag kom bra in i det i cupspelet men i kvartsfinalen var jag på bänken, säger Abraham till VF.

– De bytte position på mig och redan där började det att hacka.

Abraham placerades, efter att ha gjort en poäng (en assist) på sex första matcherna i allsvenskan på bänken inför derbysegern mot Örebro 18 maj. Därefter blev det bara tre starter till i allsvenskan.

– Jag blev utbytt efter 65-70 minuter varje gång, då är det svårt att få igång poängproduktionen. Det är då som spelet börjar öppna upp sig och jag kände att jag inte fick någon rytm i det.

”Fick aldrig något skäl”

Abraham stördes av hälsenesmärta under sommaren, men berättade att denna inte längre hämmade honom efter sina fyra mål i cupkrossen mot Sleipner 18 augusti.

Cupshowen ledde dock inte till något trendbrott i allsvenskan.

Anfallaren spelade 75 minuter på de återstående 15 matcherna i allsvenskan efter målen mot Sleipner.

Under den här perioden var försäsongssuccén till och med utanför truppen i fyra matcher.

– Jag kom längre och längre från speltid, jag tycker att jag gjorde det bra efter sommaren. Men jag fick aldrig något skäl till varför jag inte var med i matchtruppen. De hade bestämt sig och det spelade ingen roll vad jag gjorde.

Abraham berättar att viljan att bryta kontraktet, som löpte över ytterligare ett år, växte fram under slutet av säsongen.

– Så var det, jag respekterade mitt kontrakt och gjorde mitt bästa för att stötta de andra. Vi hade också en tuff position tabellmässigt och då valde jag att fokusera på att stötta laget och att vi får ta det efter säsongen. Men visst, vi började kolla över lite alternativ till kommande säsong.

Intresse från Asien

Trots den individuellt sett tunga säsongen betonar Abraham, som satt på bänken i avgörande matchen mot Östersund, att han kände stor glädje när kontraktet säkrades.

– Såklart.

Han kommer från Skövde och Skövde AIK gick upp i superettan för första gången tidigare i december.

Klubbens uppenbara drömvärvning ser dock ut att utebli.

– Det känns inte jätteaktuellt att flytta hem just nu. Jag känner mig i en bra ålder och kan fortfarande åstadkomma grejer. Jag har lite alternativ både i Sverige och utomlands.

– Det finns intresse från asiatiska ligor, så nu gäller det att ta reda på vad jag vill. Jag har familj och två barn så det är inte bara att sticka iväg.

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollSargon Abraham

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.