Hoppa till huvudinnehållet

Sa sig komma från ett byggföretag i Värmland - Lurade två Karlskogaföretag

Publicerad:
Foto: Henrik Montgomery/TT

Mannen uppgav att han satt i styrelsen för en takfirma från Värmland. Som falsk styrelseledamot lurade han till sig bland annat mobiltelefoner och hotellnätter. Nu har mannen fått sin dom.

Mannen som är skriven i Norge uppgav att han var takläggare för ett existerande företag. Under 2017 och 2018 var han bland annat i Karlskoga.

I november 2017 var mannen inne på Mobilect i Karlskoga och uppgav att han jobbade på en takfirman från Värmland. Företag finns på riktigt och hade konto på Mobilect så mannen lurade till sig en mobil.

Samma månad var mannen inne på Ljudfabriken i Karlskoga och beställde mobiltelefoner. När han skulle hämta telefonerna lämnade butikspersonalen inte ut telefonerna för att det beställande företaget inte hade någon befintlig styrelse. En från personalen sa under rättegången att det var dyra telefoner som beställdes till de anställda och det är inte vanligt att hantverkarföretag beställde så dyra telefoner till sin anställda. Mannen fick inte heller ut några telefoner den andra gången och då polis kom till butiken och arresterade mannen.

Mannen har även kört personbil efter att ha använt amfetamin den sjunde januari 2020 på Degerforsvägen strax utanför Björneborg. Mannen saknade även körkort. Han förekommer under tjugo avsnitt i belastningsregistret.

Mannen döms vid Örebro tingsrätt till tio månaders fängelse för elva fall av bedrägeri, försök till bedrägeri, sju fall av grov olovlig körning, tre fall av rattfylleri, tre fall av ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Artikeltaggar

BedrägerierBjörneborgBrott & blåljusBrott mot knivlagenGrov olovlig körningKarlskogaLjudfabrikenNorgeÖrebro tingsrättRattfylleriRinga narkotikabrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.