Insändare: Dålig förankring i verkligheten

Insändare
PUBLICERAD:
STOCKHOLM. 2015-10-08 Ordförandeklubba på ett bord. Foto Henrik Holmberg / TT Kod 96
Foto: Henrik Holmberg/TT
Svar på insändare ”Därför fick Joan´s inget tillfälligt bygglov”.

I en insändare på nyårsafton försöker Göran Pettersson (S) förklara sitt agerande vid tillväxt- och tillsynsnämndens senaste sammanträde. Att hans bild av efterdyningarna av beslutet angående Joan´s uteservering summeras med att ”det varit en del reaktioner” visar ytterligare en gång på vilken dålig förankring Pettersson har med verkligheten i Karlskoga.

Insändaren som besvaras:

Eftersom samhällsbyggnadsnämnden redan 17 november fattade beslut om ett planuppdrag för Alfred Nobels Torg finns inga hinder enligt plan- och bygglagen att ge ett tillfälligt tillstånd för uteserveringen. Och det var precis det som tjänstemännen föreslog nämnden vid sammanträdet. Att då som Pettersson yrka på ett avslag utan en hållbar motivering är inget annat än politiskt fulspel. Avslutningsvis bedyrar Pettersson ”att näringslivet inklusive restaurangnäringen är viktiga” vilket inte känns helt trovärdigt. Av de sexton ärenden som nämnden fattade beslut om under senaste sammanträdet handlade två om restaurangnäringen i Karlskoga och i båda fallen yrkade Pettersson mot tjänstemännen och för begränsningar och förbud.

Det tråkiga är att ledamöterna från Storfors gick på samma linje, vilket är beklagligt med tanke på det annars så fina samarbete vi har med vår nordvästra grannkommun. Nu ser vi fram emot ett överklagande från Joan´s sida så att det ogynnsamma beslutet kan ändras, precis så som en överväldigande majoritet av Karlskogingarna önskar.

Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.