Varg fälld i Immenreviret: Drygt två tredjedelar av årets vargar skjutna

Publicerad:
19 av de 27 vargar som får skjutas i årets licensjakt är nu fällda. Arkivbild. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Ytterligare två vargar har skjutits under årets licensjakt. Därmed har 19 av de 27 tilldelade vargarna fällts på sju dagars jakt.

En varg i Immenreviret, som ligger i både Örebro och Värmlands län, fälldes på lördagen.

Enligt Svensk Jakt har nu alla juridiska försök att hindra jakt i värmländska Römskogsreviret undanröjts. Detta sedan kammarrätten godkänt jakt på tre vargar i reviret, som delas med Norge. I reviret finns totalt ett tiotal vargar, skriver tidningen.

Efter domstolens besked sköts den första vargen, av tre tilldelade, i Römskog.

Ytterligare en varg fälldes på lördagen, i Immenreviret som ligger i Örebro och Värmlands län. Där har nu tre av sex tilldelade djur dödats.

På fredagen avslutades jakten i reviret Snösjön/Haraldsjön som ligger i Dalarnas, Västmanlands och Örebro län. Detta eftersom alla tolv tilldelade djur hade fällts där.

I Gullsjöreviret, delat av Dalarnas och Gävleborgs län, har tre vargar skjutits. I det reviret är sex djur tilldelade.

I reviret Skrottmyren i Gävleborg – där länsstyrelsen godkänt att sex vargar får skjutas – inleds jakten på måndag.

Årets licensjakt på varg inleddes den 2 januari och totalt har alltså 27 vargar tilldelats, i fem olika revir i länen Gävleborg, Dalarna, Värmland, Västmanland och Örebro.

Artikeltaggar

JaktNyheterVargar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare