Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Ära den som äras bör

Publicerad:
Insändarskribenter vill ha det nya kvinnohuset på listan över positiva saker i kommunen - på bilden är det Cecilia Heikkinen som fått nycklarna.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Händer massor och jag vill se mer”.

Läser i KK-Kuriren den 27/12 insändare från Anna Danielsson (M) om hur fantastisk den lilla staden Karlskoga är och om allt bra som händer här sen Alliansen tog över den politiska ledningen.

Vi kan också läsa att det är ordning på ekonomin och att nu äntligen har det hänt saker sen den de tog över.

Nu är ju visserligen insändaren skriven efter jul, en tid då alla brukar försöka vara så hederliga och snälla som möjligt.

Och nog trodde vi att Anna även skulle vara hederlig när jul hade passerat, vilket inte riktigt kommer fram i hennes insändare.

Anna skriver om ordning och reda i ekonomin nu, och får det att se ut som om Karlskoga kommuns ekonomi varit en katastrof innan de tog över styret, vilket inte är sant.

Det som däremot är sant är att de satsningar och byggnationer som Anna nämner är satsningar som vi inom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet redan tagit beslut om under förra mandatperioden, och som nu är färdigbyggda.

Hade vi inte haft en god och välskött ekonomi även då, hade vi inte kunnat genomföra de satsningarna.

Anna glömmer dock ett objekt när hon beskriver allt som byggs i kommunen. Hon glömmer nämligen bygget av det nya huset för kvinnor som utsatts för våld av sina män.

Även det objektet togs det beslut om under förra mandatperioden.

Nu består ju inte en kommun enbart av byggnader av olika slag. Byggnaderna ska ju förhoppningsvis fyllas med innehåll, allt till gagn för våra kommunmedborgare.

Ära den som äras bör är ett fint talesätt!

Med hopp om ett gott 2022.

Maria Nyberg, partiföreträdare Vänsterpartiet

Ida Edström, partiföreträdare Socialdemokraterna

Artikeltaggar

ÅsikterInsändareKvinnohuset