Hoppa till huvudinnehållet

Bats-löften stortrivdes på läger: ”Vill tillbaka nästa år”

Publicerad:
Daniel Boox och Gustav Öijen. Foto: Karlskoga Bats

Karlskogakillarna Daniel Boox och Gustav Öijen har en rolig och utvecklande vecka i basebollens tecken bakom sig.

– Vill gärna tillbaka nästa år, säger Daniel.

Det är något som även lockar Gustav, som precis som Daniel "brinner" för sin sport.

För att få chansen att vara med på vinterlägret Teneriffa Vinter League hade spelarna ansökt genom att berätta om sig själva, skickat filmer från när de spelat och även referenser som kunde berätta mer om dem.

Väl på plats på Teneriffa fick spelarna möjlighet att spela baseboll av hög kvalitet under ledning av välutbildade coacher från både Europa och USA.

Från många länder

Det handlade om spelare från cirka tio europeiska länder.

– Och även om spelare från Venezuela, berättar Gustav.

Spelarna var uppdelade i tre åldersgrupper: U13, U15 och U18.

Karlskogakillarna fanns med bland U15-spelarna. Där var det ett 50-tal spelare som fanns med. I de båda andra åldersgrupperna handlade det om runt 60 spelare från respektive kull.

– Det var bra att få se hur vi hänger med när vi kommer utanför Sverige, säger Gustav vilket Daniel skriver under på.

Det gjordes även tester där olika egenskaper hos spelarna provades: som exempelvis snabbhet, kasthastghet och slaghastighet.

MLB-scouter

Med tanke på framtiden inom sporten var det extra inspirerande att scouter från världens bästa proffsliga, MLB (Major League Baseball), fanns på plats och studerade spelarna på nära håll.

Daniel Boox slagman och Gustav Öijen catcher.
Daniel Boox slagman och Gustav Öijen catcher.

Både Daniel och Gustav tycker att det var intressant och utvecklande att få spela med och möta spelare som man inte gör annars.

Hemma i Sverige har de redan utmärkt sig som mycket lovande förmågor i Karlskoga Bats segerrika U15-lag som förra säsongen radade upp segrar. Innan laget förlorade SM-finalen mot Sundbyberg hade det blivit 20 raka vinster i tävlingssammanhang.

USA lockar

Daniel och Gustav går i åttan. När det blir dags för val till gymnasiet vet båda vad de helst vill.

– Det vore en dröm att komma in på basebollgymnasiet i Leksand, säger Daniel.

– Längre fram finns tankar och förhoppningar om att kombinera studier och baseboll på college i USA, kommenterar Gustav.

Daniel Boox ingick i det segrande laget.
Daniel Boox ingick i det segrande laget.

Innan dess väntar mycket träning hemma i Karlskoga. Och som ett led i den fortsatta utvecklingen vill, alltså, båda Karlskogaförmågorna komma tillbaka till nästa års Teneriffa Vinter League.

Artikeltaggar

BasebollDaniel BooxGustav ÖijenKarlskoga Bats

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.