Hoppa till huvudinnehållet

Öppna förskolan inför covidpass

Publicerad:
Cecilia Öijen vid öppna förskolan på Österledskyrkan i Karlskoga. Foto: Kajsa Juslin

Öppna förskolan i kyrkans regi inför covidpass för alla besökare, även om de sällan har över 50 besökare samtidigt.

– Vi vill hålla verksamheten i gång inomhus, säger Cecilia Öijen vid Österledskyrkan.

De nya restriktionerna som kom i veckan innebär att covidpass ska visas vid evenemang inomhus med fler än 50 besökare. Österledskyrkan i Karlskoga har beslutat att införa covidpass i öppna förskolan, oavsett antal besökare.

– Nu den mörka och kalla årstiden kan vi inte vara utomhus så länge, vi måste vara inomhus. Därför inför vi covidpass, säger Cecilia Öijen.

Alternativet att stänga ned verksamheten vid hög smittspridning i samhället vill inte kyrkan.

– Öppna förskolan är jätteviktig och vår roll blir ännu viktigare i jobbiga tider, den sociala biten är oerhört viktig när man är småbarnsförälder. Är du förstagångsförälder som inte har mor- och farföräldrar i närheten är det en oerhört viktig funktion för att kunna knyta nya sociala kontakter, fortsätter Cecilia Öijen.

Sånglek

Öppna förskolan kommer vädja om avstånd och inte samla för många inomhus.

– Vi kommer endast hålla mindre aktiviteter, som på måndag när vi hoppas att Emma Fogel från Kulturskolan kan komma och hålla sånglek i en liten grupp. Vi hoppas också kunna återstarta vår barnloppis om restriktionerna tillåter i vår.

Beslutet om covidpass gäller från 11 januari och tills annat beslutas. Det påverkar inte öppna förskolan i Karlskoga kommuns regi.

Artikeltaggar

ABB Arena nordCoronavirusetKarlskogaKarlskoga församlingÖppna förskolanÖsterledskyrkanSkola och utbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.