Insändare: Isbana på torget?

Insändare
PUBLICERAD:

Insändarskribent är kritisk till satsningen på isbana på Alfred Nobels torg.
Vet inte om man ska skratta eller gråta, men en sak vet jag i alla fall och det är att jag är oerhört tacksam över att ni som har hand om Karlskoga kommuns ekonomi inte förvaltar mina pengar.

Hur kan man tycka att det är försvarbart att “testa en idé” som kostar karlskogaborna ca 900.000 kr, medan ni svarar personal på skolan att det inte finns pengar, utan ska sparas. Finns det någonstans det är viktigare att spola is på än vid just skolorna.

Idag så rekommenderar dessutom FHM att eleverna på skolan ska vara ute så mycket som möjligt. Man behöver heller inte vara speciellt intelligent för att förstå att dessa isbanor kommer att användas på kvällar och helger av alla boende runt omkring. Detta skulle väl i alla fall vara en självklarhet, inget man ska behöva be om.

Att sedan jämföra Kungsträdgården i Stockholm med lilla Karlskoga, betyder bara en sak och det är att man inte lever i verkligheten här.

För flera år sedan när jag växte upp, så fanns det spolade isar överallt. Det var en självklarhet att när det var vinter så åkte man skridskor och skidor, men inte på torget.

Nej det är mycket som är helgalet i denna kommun, det finns inte pengar till någonting.

Karlskoga kommun är uppenbarligen ingen kommun som varken bryr sig om unga eller gamla. Nickällans matservering slog ni igen, och om jag inte är felunderrättad så finns ingen matservering öppen på Bergmästaren på helgerna heller.

Jag vet väldigt många som säger att de vill inte flytta till något av de som ska kallas trygghetsboenden som finns här i Karlskoga, p.g.a hur matsituationen ser ut. Blir man dessutom sjuk och ska ha hjälp av det s.k. Hemrehab så får man ingen hjälp, den existerar inte. Så gammal och sjuk ska man inte bli i Karlskoga.

Och när jag ändå är i farten så undrar jag vem jag ska skicka räkningen till när jag har kört sönder min bil, det är bara en tidsfråga nämligen. Alla dess hålor på vägarna som aldrig blir lagade, men det finns väl inga pengar till detta heller.

Nej skärpning, sätt er ner och fundera på vad som verkligen är viktigt för att få Karlskogaborna att trivas och stanna i Karlskoga.

Viktigt att prioritera rätt

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.