Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Protestera mot namnet Degen

Publicerad:
Insändarskribent tycker att styrelsen borde protestera mot att Degerfors IF kallas Degen.
Insändarskribent tycker att styrelsen borde protestera mot att Degerfors IF kallas Degen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den efterlängtade och omtalade dokumentären om Degerfors If och människorna kring föreningen har nu börjat sändas.

Men man höjer på ögonbrynen mer än en gång när man ser titeln på dokumentären. Vårt röda vita lag kallas för Degen. Vad är det för påhitt och vem har satt detta förnedrande namn på föreningen? Förmodligen någon utanför orten och med noll känsla för laget och klubben.

Degen uttrycker för mig något nedsättande, som om laget/föreningen skulle bestå av en samling knäppgökar.

Har någon i ansvarig ställning protesterat mot namnet? Om inte så borde styrelsen stå upp för namnet Degerfors IF, DIF, känt och aktat i hela Fotbollssverige och även utanför landets gränser. Undanbe er vänligt, men mycket bestämt att bli kallade Degen.

Jag är uppväxt med rödvitt, till och med spelat B-lagsfotboll utan större framgång i den röda tröjan.

Och jag har ingått i föreningens styrelse under flera år. Är säker på att vi aldrig skulle ha acceperat att laget kallats för Degen. Och jag kan inte i mina vildaste fantasier att legendarer som Bernt Bjurström, Gunnar Carlberg, Yngve Hjärpe och allt vad det heter skulle ha gått med på den här nedsolkningen av föreningsnamnet. Alla äkta rödvita supportrar borde därför protestera och kräva att namnet Degen förpassas till papperskorgen.

Vi alla som ser fram att följa dokumentären förväntar oss att också ansvariga i föreningen arbetar för att Degen försvinner från tv-rutan. Även under matcherna i allsvenskan då namnet förkortas till DEG.

Degerfors IF är värt bättre än att skämmas ut på det här sättet.

Åke Eriksson

Artikeltaggar

ÅsikterDegerfors IFInsändareTV-serier