Hoppa till huvudinnehållet

BIK:s udda framgångsrecept: ”Inte förlorat sedan döttrarna gjorde en snögubbe”

Publicerad:
BIK:s omtalade snögubbe.
BIK:s omtalade snögubbe. Foto: Torsten Yngveson/BIK Karlskoga

BIK Karlskoga står på åtta raka vinster.

Den mer eller mindre vidskeplige klubbchefen Torsten Yngveson har hittat ett nygammalt segerrecept.

”Vi har inte förlorat sedan döttrarna gjorde en snögubbe i trädgården”, konstaterar han.

I går tog allsvenska BIK Karlskoga åttonde raka segern genom 5–2 hemma mot Mora IK. En segersvit som startade när klubbchefen Torsten Yngvesons döttrar tillverkade en snögubbe i trädgården hemma i Lidköping.

Vinstraden var dock högst hotad när det tidigare i veckan blev töväder i Lidköping och snögubbens dagar var räknade. Ett problem som är löst – och segersviten fortsatt intakt.

”Vi har inte förlorat sedan döttrarna gjorde en snögubbe i trädgården. Panik uppstod när tövädret kom så nu har vi en BIK-snögubbe i frysen”, skriver BIK Karlskoga på Instagram.

”Vad skulle vi göra då?”

BIK:s klubbchef Torsten Yngveson berättar mer om historien.

– Det började redan i fjol egentligen med en snögubbe av mina döttrar som dessutom fick en BIK-halsduk och mössa. Då påbörjade vi också en segersvit och det blev en familjär grej att så länge snögubben stod kvar så vann vi. I år när det kom snö igen så blev det samma sak med en snögubbe och vi började vinna igen.

– Men sedan började det töa, så vad skulle vi göra då? När jag kom hem igen en dag möttes jag av att snögubben stod inflyttad i frysen så det blev också löst, säger Yngveson med ett skratt och fortsätter:

– Döttrarna tog det som fanns kvar av den ursprungliga snögubben på gräsmattan och gjorde en minivariant av den. Vi bor nere i Lidköping så det är ännu mindre snö här än i Karlskoga.

Torsten Yngveson är klubbchef i BIK Karlskoga.
Torsten Yngveson är klubbchef i BIK Karlskoga. Foto: Kajsa Juslin

Skämt åsido, tror du att det finns någon annan förklaring till era åtta raka vinster?

– Vi har skruvat på spelet under hela hösten egentligen som man gör för att försöka bli bättre och bättre. Någonstans innan jul bestämde vi oss för att gnugga på det vi kommit fram till istället för att ändra och söka efter nya grejor. Det är viktigt att spelarna känner sig trygga i det vi håller på med också.

– Där någonstans började det klicka i och sedan tycker jag att vi har spelat bättre och bättre. Naturligtvis har vi fortfarande svackor i matcherna, men vår högstanivå är nog fasiken lite bättre än tidigare under hösten. Vi har även haft mycket skador. Nu har vi börjat hitta en trygghet i spelet som är starkare än tidigare som sagt.

Men Yngvesons största oro just nu är högst troligt höga elpriser – eller något annat som kan påverka snögubbens livslängd i frysen.

– Nu får vi bara hålla tummarna att det inte blir något strömavbrott eller liknande för då ligger vi pyrt till, säger BIK:s klubbchef och skrattar.

Klockan 15.00 i morgon spelar BIK Karlskoga hemmamatch mot Södertälje SK.

BIK Karlskoga är tabelltrea i allsvenskan med 63 poäng på 32 matcher.
BIK Karlskoga är tabelltrea i allsvenskan med 63 poäng på 32 matcher. Foto: Kajsa Juslin

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.