KT-Kuriren delas ut som vanligt

Samhälle
PUBLICERAD:
Karlskoga Tidning-Kuriren delas ut som vanligt till de som får tidningen via tidningsbud när Postnord inför varannandagsutdelning.
Foto: Christoffer Tuulik
Postnord har beslutat att införa postutdelning varannan dag från månadsskiftet. Det påverkar inte Karlskoga Tidning-Kurirens prenumeranter, som får tidningen via bud.

I veckan har många hushåll i Örebro län fått information i brevlådan om att Postnords postutdelning kommer förändras. Från månadsskiftet och framåt kommer posten delas ut varannan dag i Mellansverige.

Budutdelade tidningar

De allra flesta av Karlskoga Tidning-Kurirens prenumeranter påverkas dock inte. Prenumeranter som har en budutdelad tidning kommer fortsatt att få sin tidning utdelad på ordinarie utgivningsdag måndag till lördag.

Karlskoga Tidning-Kuriren ingår i NWT-koncernen, som har egen tidningsdistribution via NWT Direkt sedan 2019.

77 prenumeranter påverkas

77 stycken av tidningens prenumeranter har en postutdelad tidning och berörs av Postnords beslut. De prenumeranter som berörs har informerats via brev från NWT Direkt.

– Alla som får tidningen med bud kommer att få tidningen precis som vanligt enligt den leveransmodell vi har, säger Linnea Rystedt, privatmarknadschef vid NWT Media.

Anledningen till Postnords förändring är ett mer digitaliserat samhälle och mindre post för brevbärare att leverera. Postnord fortsätter dela ut paket, post till postboxar och expressförsändelser varje dag även efter månadsskiftet.

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.