Hoppa till huvudinnehållet

Nu är crossåkare i farten i naturreservatet igen

Publicerad:
Spår i kanten av naturreservatet Lidetorpsmon från tidigare tillfälle. Nu är crossåkare igång igen och kör i området, även inne i själva naturreservatet.
Spår i kanten av naturreservatet Lidetorpsmon från tidigare tillfälle. Nu är crossåkare igång igen och kör i området, även inne i själva naturreservatet. Foto: Anna-Stina Tallmyren

"Nu är de igång igen!” säger tipsare som hört av sig till redaktionen. I söndags var det sju-åtta crossåkare som åkte runt i Lidetorpsmon och även en hel del inne i naturreservatet.

Vid samma tid i fjol berättade vi om hur folk på motorcykel olovligen körde runt i Lidetorpsmon var och varannan helg.

Därefter blev det lugnt.

Men nu är det alltså dags igen. Åkare har setts och hörts i området såväl utanför som inne i naturreservatet där det finns tydliga spår efter dem.

Personer som vistades i reservatet under söndagen såg åtminstone sju-åtta crossåkare och de hade tagit sig dit på motorcyklarna. Tipsarna utgår därmed från att det är lokala åkare, för annars skulle de ha haft crossarna lastade i en buss eller på släpkärra.

– Det börjar bli väldigt sönderkört, säger en tipsare.

Ring polisen

Vi kontaktar Jennie Karlsson, miljöinspektör på Degerfors kommun, som i förra vändan var ute på inspektion och då såg tydliga spår efter motorcyklar i området. Nu har hon dock inte fått några samtal än om händelserna, men hennes uppmaning är att de som ser att det körs motorcykel i naturområdet ska ringa polisen.

– Det är polisens sak. Om man ser folk som kör där bör man ringa så att de kan komma ut plats. Annars är det svårt att komma åt det. Man får inte köra i terrängen och det finns inte så mycket mer för oss att göra mer än att informera. Vi kan sätta upp informationsskyltar, men de vet redan om det och struntar i regler, säger Karlsson och fortsätter:

– Det finns banor att åka på, de bör man hålla sig till. Jag vet inte om det här är människor som snålar in på medlemsavgiften, eller inte vill åka iväg till banor eller om de tycker att de får göra som de vill.

– Om de som kör märker av polisen några gånger kanske de tröttnar på att vara där, så det är nog det som kan göras egentligen. Störa bort dem genom att ringa polisen, som kan åka förbi och titta till området.

Se tidigare artikel:

Har tröttnat på frekvent olaglig enduroåkning

Artikeltaggar

DegerforsJennie KarlssonLidetorpsmonMotorcyklarNaturreservatNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.