Hoppa till huvudinnehållet

Peppning via nätet bra för munnen

Publicerad:
Cecilia Mattsson, tandhygienist och certifierad hälsocoach på Folktandvården Region Örebro län.
Cecilia Mattsson, tandhygienist och certifierad hälsocoach på Folktandvården Region Örebro län. Foto: Pavel Koubek

Folktandvården har lanserat en ny tjänst genom Region Örebro läns app ”Digital mottagning”. Den nya tjänsten heter Digital munhälsocoach och ska hjälpa användaren att få bättre munhälsa.

Vill du komma igång och få en bättre munhälsa, sluta röka/snusa eller förändra dina munhälsovanor? Med en munhälsocoach vid din sida tar du steget mot hälsosammare munhälsovanor på dina villkor.

”Digital munhälsocoach är ett modernt och flexibelt stöd för vuxna patienter som vill förändra sitt beteende kring sin munhälsa. Fler patienter kan få hjälp till ett stabilt munhälsobeteende och goda vanor över tid” säger Cecilia Mattsson, som är tandhygienist och certifierad hälsocoach på Folktandvården Region Örebro län, i ett pressmeddelande.

Det går till så att man bokar en tid i Region Örebro läns app ”Digital mottagning”. Man får träffa munhälsocoachen via videosamtal och själv sätta upp mål och delmål som munhälsocoachen stöttar och följer upp.

Om man har fått en rekommendation av sin behandlare i tandvården att förändra sina munhälsovanor kan det underlätta att ha en munhälsocoach som stöd i förändringsarbetet. Man kan också boka tid på eget initiativ.

Den digitala munhälsocoachen arbetar utifrån en arbetsmetod som har fokus på beteendeförändring.

Tjänsten är kostnadsfri och erbjuds dig som är äldre än 23 år och bor i Örebro län.

Folktandvårdens digitala munhälsocoach är ett projekt som pågår till och med 1 december 2022.

Artikeltaggar

FolktandvårdenÖrebro länRegion Örebro länVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.