Hoppa till huvudinnehållet

Wiktorsson jagas av flera klubbar: ”Ska ta ett beslut till helgen"

Publicerad:
Christoffer Wiktorsson väntas ta beslut om sin fotbollsframtid till helgen.
Christoffer Wiktorsson väntas ta beslut om sin fotbollsframtid till helgen. Foto: Kicki Nilsson/TT

Christoffer Wiktorsson är ett hett villebråd för de lokala klubbarna.

– Tanken är att jag ska ta ett beslut till helgen, säger den tidigare Degerfors IF-spelaren.

Efter flera säsonger i Degerfors IF och över 200 matcher för klubben valde Christoffer Wiktorsson att avsluta sin elitkarriär 2021.

– Det har ändå gått ganska bra. Det var lite lättare när alla andra hade semester. Nu, när alla lag är i gång igen, är det klart att det har varit lite jobbigt, berättar Wiktorsson som förra veckan besökte en DIF-träning.

– Jag hade inget bättre för mig så jag hälsade på. Ville se hur det går för grabbarna. Jag kommer säkert att vara där lite då och då.

Flera klubbar har varit i kontakt med Wiktorsson. Bland andra IFK Kristinehamn där tidigare lagkamraten Peter Samuelsson är nybliven tränare.

– Vi jobbar tillsammans och han har varit på mig en hel del. IFK är väl inte närmast till hands. Det är inte jättelångt att åka men det blir ändå en bit. Jag har inte sagt nej till någonting då jag inte har bestämt mig ännu.

"Helhjärtat"

Wiktorsson har tränat med IFK Kristinehamn, Strömtorp, KB Karlskoga och Karlskoga SK.

– Det har varit kul att testa på nya klubbar även om det blir lite annat när man kommer till ett lag där man inte känner någon. Jag tycker ändå att det har varit trevligt.

Hur går dina tankar?

– Jag ska ta ett beslut till helgen så att klubbarna får veta. Det är tanken i alla fall. Min första tanke var att ta ett beslut innan nyår eller strax efter. Även klubbarna på lägre nivå vill sätta sina trupper så det är lika bra att ta ett beslut så jag slipper fundera.

Hur svårt är valet?

– Ska jag spela fotboll ska jag göra det helhjärtat. Jag har inte riktigt bestämt vad jag vill ännu. Det är inte helt 100 att jag ska spela även om det lutar åt det. Jag fick så ont i kroppen efter träningen i söndags så man började överväga något annat. Det var skönt att vara fräsch i en månad i alla fall, säger Wiktorsson med ett skratt.

Det är spel i någon av de nämnda klubbarna som gäller.

– Det känns som att division 3 eller 4 är lagom nivå. Det är det som gäller eller inget.

Över 200 matcher för klubben – Wiktorsson om att lämna DIF: ”Mycket känslor”

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonFotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.