Hoppa till huvudinnehållet

Wiktorsson har bestämt sig – klar för Strömtorp: ”Kul att testa på det”

Publicerad:
Christoffer Wiktorsson är klar för Strömtorp.

Christoffer Wiktorsson har gjort sitt val. Kommande säsong blir det spel i division 3-klubben Strömtorp.

– Jag är uppvuxen där men har aldrig spelat i klubben. Det ska bli kul att testa på det, säger mittbacken.

Wiktorsson jagas av flera klubbar: ”Ska ta ett beslut till helgen"

I en intervju med tidningen tidigare i veckan berättade den före detta Degerfors IF-spelaren att han hade flera klubbar att välja på.

IFK Kristinehamn, KB Karlskoga, Karlskoga SK och Strömtorps IK slogs alla om Wiktorssons signatur.

– Jag fick väga in lite olika saker och det var ett svårt val. Nu bestämde jag mig för Strömtorp. Varför sluta pendla till Degerfors om jag redan gjort det i så många år, säger han med ett skratt.

Han fortsätter:

– Jag är ändå uppvuxen där men aldrig spelat i klubben. Det ska bli kul att testa på det. Det verkar vara ett roligt gäng och jag tror att det kommer bli hur bra som helst.

Wiktorsson får även en roll i ledarstaben.

– Jag ska vara spelande assisterande tränare. Petter (Toivonen) och Jimmy (Andersson) kommer att styra det där. Jag finns med som ett bollplank.

Tanken är att Wiktorsson ska spela mittback även i Strömtorp.

– Sedan får man se. Spelare är väl mer ofta borta här än på elitnivå på grund av jobb och så vidare.

Vilka förväntningar har du?

– Jag har inga direkta förväntningar egentligen. Det ska bli kul att testa på någonting nytt. Det blir en ny erfarenhet.

”Ha en stor roll”

SIK-tränaren Petter Toivonen om att Wiktorsson förstärker truppen.

– Jag har gått och väntat på det här. En av Strömtorps mest meriterade värvningar. ”Måsen” (Mikael Mårtensson) och Ulf Ottosson har ju spelat i klubben men då var de så gamla. Wiktorsson är bara 32 år. Han har så himla mycket att bidra med till oss i division 3 och det har synts på träningarna som han har gjort.

– Han kommer även att ha en stor roll i ledarteamet. Framför allt med det taktiska.

SIK har nu tillgång till flera mittbackar.

– Det är ju inte där vi är som svagast. Samtidigt är det stor risk att vi tappar Jesper Berglund och Alexander Brattlöf som pendlar från Örebro. Vi får se lite vad som händer där. Nu får vi fundera om vi ska spela med tre mittbackar. Det lutar åt det. Och då blir Wiktorsson ännu viktigare med tanke på att han spelat det spelsystemet i flera år.

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonFotbollStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.