Hoppa till huvudinnehållet

Förhandsbesked beviljat för Moelvens nya pelletsfabrik

Publicerad:
Moelven Vänerply Otterbäcken Foto: Per Claesson

Moelven har fått ett positivt förhandsbesked av Miljö- och byggnadsnämnden i Gullspångs kommun för anläggandet av en pelletsfabrik i Otterbäcken.

Bakgrunden är att Moelven ska utöka kapaciteten väsentligt på två svenska sågverk och därför planerar för en ny pelletsfabrik för att ta hand om sågspån. Placeringen av pelletsfabriken är inte bestämd, utan man undersöker olika alternativa platser. En av dessa platser är invid plywood-fabriken i Otterbäcken. Tanken är att den i så fall ska ligga öster om plywoodfabriken.

Nu har Miljö- och byggnadsnämnden fattat ett enigt beslut om att bevilja förhandsbesked. Inga negativa yttranden har kommit in från sakägare som har fått möjlighet att ge sin syn på planerna.

Läs också:

Moelven planerar för ny pelletsfabrik

Artikeltaggar

GullspångKarlskogaMoelvenNäringslivOtterbäcken

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.