Hoppa till huvudinnehållet

Klart med Wolves motståndare: ”Blir helt klart tuffare”

Publicerad:
Karlskoga Wolves siktar på att komma till spel med en slagkraftig trupp som ska vara redo att kämpa om seriesegern. Bilden är från en match mot Carlstad Crusaders U.
Karlskoga Wolves siktar på att komma till spel med en slagkraftig trupp som ska vara redo att kämpa om seriesegern. Bilden är från en match mot Carlstad Crusaders U. Foto: Michael Österman

Efter många turer presenterades under måndagen en ny serieindelning för de amerikanska fotbollslagen på herrsidan.

Wolves – från lägsta serien till högsta: "Vi har tackat ja”Bröderna blir Karlskoga Wolves nya coacher – fortsatt osäkert med serieWolves får ingen plats i nya superserien: ”Vinna division 1”

Om nu det här är sista ordet kommer Karlskoga Wolves att spela i division 1 norra och där möta AIK, Arlanda Jets, Norrköping Panthers och Uppsala 86ers.

– Högst troligt kommer det handla om dubbelmöten, alltså åtta matcher. Det känns lagom. Och det känns också som att det är lagom långa resor, säger Torgny Bergström i Wolves-ledningen.

AIK, Arlanda och Norrköping spelade i division 1 den gångna säsongen. Uppsala hörde då hemma i högsta ligan, superserien. Wolves gjorde då en nystart och tog sig upp från division 2 till division 1.

– Den här serien blir helt klart tuffare jämfört med den som vi fick presenterad för oss tidigare i vintras. Det finns förutsättningar att det blir många jämna och bra matcher.

Serieseger hägrar

Det var tidigare ingen tvekan om målsättning för Wolves: serieseger.

– Visst hoppas vi fortfarande kunna vara med och göra upp om förstaplatsen men det kommer att krävas ännu mer av oss nu.

Det ser efter att måndagens serieindelning presenterades som att högsta serien även nästa säsong består av endast fyra lag – Tyresö ersätter Uppsala, som på eget initiativ begärt sig neråt.

Wolves hade från början förhoppningar om spel där men att det inte skulle bli så har stått klart sedan tidigare.

Serieindelningen

Superserien Herr

Carlstad Crusaders

Stockholm Mean Machines

Tyresö Royal Crowns

Örebro Black Knights

Division 1 herr norra

AIK

Arlanda Jets

Karlskoga Wolves

Norrköping Panthers

Uppsala 86ers

Division 1 herr södra

Göteborg Marvels

Helsingborg Jaguars

Kristianstad Predators

Limhamn Griffins

Ystad Rockets

Division 2 herr norra

Gefle Red Devils

Upplands-Bro Broncos

Västerås Roedeers

Division 2 herr södra

Carlstad Crusaders U

Jönköping Spartans

Lidköping Lakers/Borås Rhinos

Motala Blackhawks

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollKarlskoga WolvesTorgny Bergström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.