Hoppa till huvudinnehållet

Våren med Humanistiska föreningen

Publicerad:
Varje föreläsning hos Karlskoga humanistiska förening avslutas med ostbuffé Foto: Matthew Mead

Föreläsningar om kvinnoförtryck, klädskapande och berättelsen om en orkester och dess instrument lockar Karlskoga humanistiska förening med i sitt vårprogram.

På grund av pandemin har man skjutit upp årsmötet och säsongstarten till den 8 mars. Efter årsmötet gästas man av Soheila Fors som på internationella kvinnodagen ska berätta om hur det kan se ut för kvinnor som lever under klankulturers förtryck.

I april kommer den prisbelönta kostymören Inger Hallström Stinnerbom att avslöja hur hon tänker när hon skapar sina kläder till Västanå Teaters föreställningar. Om stil, material och hur kläderna ska passa in i föreställningen.

Linn Elvkull kommer i maj med sitt föredrag Berättelsen om en orkester och dess instrument. Hon har en bakgrund som altviolinist i Svenska Kammarorkestern och arbetar sedan en tid tillbaka som rektor vid Betelkyrkans musikskola.

– Vi skulle ha inlett vårsäsongen tisdag 8 februari med ett föredrag av Kalle Selander, näringslivschef i Karlskoga, men tvingades ställa in på grund av smittspridningen och dess avskräckande effekter, säger Benny Abrahamsson, ordförande i föreningen.

Alla föredrag hålls i Källaren, Folkets hus i Karlskoga, och följs av ostbuffé.

Artikeltaggar

FamiljKarlskogaKarlskoga Humanistiska FöreningNya Folkets Hus i Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.