Hoppa till huvudinnehållet

Kristinehamnare vann tolv miljoner kronor på Triss

Publicerad:
Bo Lilja från Kristinehamn skrapade under lördagen hem tolv miljoner kronor. En vinst han ska dela med sina syskon.
Bo Lilja från Kristinehamn skrapade under lördagen hem tolv miljoner kronor. En vinst han ska dela med sina syskon. Foto: Svenska Spel

Kristinehamnaren Bo Lilja inledde helgen på bästa sätt när han under lördag förmiddag skrapade hem tolv miljoner på Triss. Vinsten ska fördelas broderligt med vinnarens två syskon.

Bo själv har siktet inställt på den stora drömmen: en Ford Mustang årsmodell 1968.

Bo Lilja får varje jul Trisslotter av sin mor. De 52 Trisslotterna fördelas jämnt mellan honom och hans syskon. Detta år var dock speciellt eftersom Bo lyckades skrapa fram tre klöver-symboler mitt i julstöket.

– När jag berättade för familjen att jag hade skrapat fram tre klöver-symboler så blev det knäpptyst i rummet, berättar Bo medan han skrattar lättsamt.

Med julaftons datum i åtanke valde vinnaren att lott nummer 12 och 24 skulle skrapas i direktsändning. Detta beslut är något Bo sannolikt aldrig kommer att ångra.

– Jag tvekade inte en sekund. Trisslott nummer 12 och 24 blir det, fortsätter den nyblivna vinnaren.

Delas med syskonen

Enligt familjetradition ska varje vinst delas mellan de tre syskonen och respektive familj. I denna stund hade Bo troligtvis dock inte kunnat föreställa sig att familjen skulle få dela på de tolv miljoner som han under lördagsförmiddagen skrapade fram i Nyhetsmorgon.

– Vinsten delas eftersom det är en julklapp. Det känns väldigt kul att få dela detta med hela familjen, berättar Bo med ett leende på läpparna.

Bos del av vinsten planerar han att dela med sin fru och sina två barn. Vinnaren berättar även att en livslång dröm varit att äga en Ford Mustang cabriolet årsmodell 1968. Om den drömmen går i uppfyllelse kan endast tiden ge svar på.

– Jag har ett stort bilintresse och har alltid velat äga en Ford Mustang Cabriolet, men vi får se om det blir något av det. Oavsett så ska jag dela min del av vinsten med min familj, berättar Bo.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist fick ta del av det härliga ögonblicket med Bo.

– Helt otroligt, jag är nästintill mållös. Jag hoppas att Bo får uppfylla sin dröm om Ford Mustangen och att hela familjen firar stort, säger Daniel Arnkvist.

Lotten var köpt på Stora Coop Kristinehamn.

Artikeltaggar

KristinehamnNyhetsmorgonSpelTriss

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.