Hoppa till huvudinnehållet

Klart med vargjakt i Norge

Publicerad:

Det blir licensjakt på varg i Norge trots allt. På fredagen meddelade Borgarting lagmansrett sin dom där norska regeringen får rätt, rapporterar VF.

"Jag konstaterar med tillfredsställelse att lagmansrätten håller med om att statens beslut 22 december är lagligt", skriver klimat- och miljöminister Espen Barth Eide (AP) i en presskommentar på fredagen.

Beslutet han hänvisar till gällde licensjakt på vargarna i fyra revir i den så kallade Ulvesonen som gränsar till Sverige. Däribland gränsreviren Bograngen och Römskog som också går in i Värmland. Totalt 25 vargar får fällas i de fyra reviren på norsk sida.

Artikeltaggar

Djur och naturNorgeNyheterVargarVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.