Hoppa till huvudinnehållet

Ta en svängom i Degerfors Folkets park igen: ”Nu är det många som längtar”

Publicerad:
Degerfors Folkets park öppnar åter för dans.
Degerfors Folkets park öppnar åter för dans. Foto: Arkivbild

Från och med mitten av maj och fram till början av september kan alla dansälskare få sitt lystmäte i Degerforsparken igen. Efter nästan tre års väntan är orkestrarna bokade och dansarna längtar.

September 2019 var senaste gången det arrangerades dans i Degerfors Folkets park. Sommaren efter var coronapandemin ett faktum och man fick boka av alla orkestrar. Inte heller förra året kunde man arrangera danser men i sommar är det åter dags för den danssugna att boka in den populära onsdagsdansen i almanackan. Första tillfället blir den 18 maj och då står Tottes på scenen.

– Alla orkestrar är bokade och nu är det många som längtar. Det känns jättebra att få komma igång igen och få träffa alla. Det här är mer än bara dans, det är ett sätt att umgås också, så nu hoppas vi att det får vara lugnt med pandemin så vi får fortsätta med dansen, säger Anita Larsson som tillsammans med Harry Brunke är arrangör.

Dansarna har varit ledsna över att inte få komma till parken.

Från när och fjärran

– Det är många som har ringt och frågat när det kommer igång igen. Vi har ju en sån fin park och folk kommer från både när och fjärran. En del stannar över natten för att de kommer långväga ifrån. Det är stora gräsytor så det finns plats för både husbilar och husvagnar.

Säsongsfinalen blir den 7 september med Lars Eriksson.

– Cafeterian kommer att vara öppen som vanligt. Vi hoppas på ett genomsnitt på 140-150 personer. Vi brukar ligga där ungefär.

Övriga band som spelar är Hilltons, Cedrix, Eklöfs, Kennet och Classe, Hedins, Junix, Matz Rogers, Tomaz och Co, Strike, Nattsudd, Gideons, Jompas, Holens, Samzons och Edwings.

Några av de orkestrar som brukar spela upp till dans i parken har upphört på grund av pandemin, bland annat Kjell Dahls.

Artikeltaggar

DansDansbandDegerforsDegerfors Folkets parkNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.