Hoppa till huvudinnehållet

Björklund och Larsson skadade: ”Får se vad det innebär”

Publicerad:
Henrik Björklund klev av isen under matchen mot HV71.
Henrik Björklund klev av isen under matchen mot HV71. Foto: David Wreland

Henrik Björklund klev av isen när BIK mötte HV71. Detsamma gällde Johan Larsson. Hur allvarliga skadorna är återstår att se och spelarna läkarundersöktes direkt.

– Jag vet inte just nu vad det är för status, säger tränare Karl Helmersson.

BIK föll med 4–1 mot HV71, efter att hemmalaget gjorde fyra mål i den andra perioden, varav tre i powerplay. Karlskoga hade sina powerplay i period ett, men lyckades inte få ut något av dem.

– Vi gjorde en riktigt bra första period, kom ut som vi ville och tog tag i spelet. Vi fick utvisningar med oss och vi kanske till och med skulle ha gått därifrån med en 2–0-ledning. Vi fick in en puck när domaren blåste för tidigt, men det är som det är, säger Karl Helmersson och fortsätter:

– Vi hade fem mot tre och fem mot fyra också, så det är surt att vi inte kan utnyttja det.

Den andra perioden gick som tidigare nämnts inte bortalagets väg.

– Vi föll isär som lag och satte oss i situationer, det blev lite frustrerat. Vi höll inte ihop vår matchplan, helt enkelt.

Spräckte nollan

BIK:s mål inför den sista perioden var tydligt. Den skulle vinnas, något man också lyckades med.

– Det är bra att vi inte bara föll ihop. Vi vann en period och det var viktigt att vi fick med oss det, säger Helmersson.

Härnäst väntar Troja-Ljungby på hemmaplan för BIK, en match som spelas på onsdag. Powerplay är något som kommer att slipas på under dagarna fram till mötet, som vanligt.

– Det gör vi hela tiden. Det är inget nytt, men det gäller att vi kommer upp i den spelformen. Sen drar jag inga stora växlar av det här, vi förlorar en match. Det är bara att ta lärdom av det.

Dubbla skador

Både poängkungen Henrik Björklund, som stått för 21 mål och 19 assist den här säsongen, och backbjässen Johan Larsson fanns med i BIK Karlskogas trupp och kom till spel i Husqvarna Garden. Men ingen av dem fullföljde matchen. Båda utgick med skador.

– Jag vet inte just nu vad det är för status. De läkarundersöks, sen får vi se vad det innebär, säger Karl Helmersson.

Forsberg nätade när HV71 besegrade BIK

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHenrik BjörklundIshockeyJohan LarssonJönköpingKarl Helmersson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.