Hoppa till huvudinnehållet

Skyttefiasko för Samuelsson och Ponsiluoma

Publicerad:
Sebastian Samuelsson.
Sebastian Samuelsson. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma sköt tidigt bort sina medaljchanser i jaktstarten.

Quentin Fillon Maillet var desto mer pricksäker och tog guldet.

De svenska skidskytteherrarnas medaljförhoppningar inför OS-jakten i Zhangjiakou grusades snabbt. Både Samuelsson och Ponsiluoma, som gick ut i stort sett samtidigt som femma och sexa, hade en riktigt tung dag i stundtals ganska luriga förhållanden på skjutvallen.

Sebastian Samuelsson bommade ett skott i första liggskyttet, två i det andra följt av ytterligare två bom i det första ståskyttet. Fem bom och loppet kört för Samuelsson, även om han snyggade till siffrorna genom att skjuta fullt i sista. Samuelsson blev åtta, slagen med mer än tre minuter.

Ännu värre gick det för Martin Ponsiluoma. Han bommade nio av sina femton första skott. Även han avslutade sedan med en felfri skjutserie, men det var så dags då. Ponsiluoma åkte i mål som elva.

Johannes Thingnes Bø gick ut i ledning efter guldet i sprinten, men pangade också bort sig från medaljstriden. Sju bom totalt och en femteplats till slut för norrmannen, som hade oflyt i tredje skyttet då han kom in i ledning lagom till ett par rejäla vindbyar. De tre missade skotten då gjorde att Bø tappade greppet om loppet.

Men det gick att skjuta bra. Fråga bara Quentin Fillon Maillet. Fransmannen stod för en mäktig uppvisning på vallen, prickade rätt med alla 20 skott och åkte upp sig från andraplatsen till ett överlägset guld.

Tarjei Bø, Norge, tog silver, 28,6 sekunder bakom Fillon Maillet, och bronset gick till ryssen Eduard Latypov.

Artikeltaggar

OSSkidskytteSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.