Hoppa till huvudinnehållet

För oss är skolan alltid viktigast

Publicerad:
För vår del i Liberalerna vore det trots allt främmande att säga nej när andra partier vill anslå ytterligare resurser till skolorna, skriver insändarskribenterna.
För vår del i Liberalerna vore det trots allt främmande att säga nej när andra partier vill anslå ytterligare resurser till skolorna, skriver insändarskribenterna. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Valet närmar sig och det leder även i kommunpolitiken till att partier gör utspel som kanske inte alltid är så välbetänkta. Ett exempel är att Socialdemokraterna med stöd av Vänsterpartiet och Miljöpartiet bildade enad front med Sverigedemokraterna i Barn- och utbildningsnämnden och Kommunstyrelsen för ett beslut om att, utan underlag, avbryta ett pågående projekt kring näthat.

Nästa exempel är att Sverigedemokraterna sedan tvärvände när frågan kom upp i kommunfullmäktige, möjligen efter att i något samtal, som vi inte varit inblandade i, fått löfte om stöd för en satsning mot skolmobbning.

För vår del är vi kritiska mot denna typ av spel. Speciellt anser vi att beslut som berör skolan ska förankras i Barn- och utbildningsnämnden. Vi är därför inte bara kritiska mot beslutsprocessen när det gäller denna nya föreslagna satsning mot skolmobbning utan även mot den tidigare S-ledningens hantering på liknande sätt av beslutet om projektet Plugga vidare under förra mandatperioden.

Samtidigt förstår vi att detta sker därför att politiker i alla partier anser att skolfrågorna är mycket viktiga och vill göra mer, särskilt i valtider. För vår del i Liberalerna vore det trots allt främmande att säga nej när andra partier vill anslå ytterligare resurser till skolorna. För oss är skolan alltid viktigast, inte bara när det snart är val.

Lars Hultkrantz (L), ordförande i Barn och utbildningsnämnden

Anneli Lyckeborn (L), partiföreträdare

Artikeltaggar

BarnGrundskolanGymnasieskolanInsändareMobbning