Hoppa till huvudinnehållet

Örebro universitet kvar på världstopplista

Publicerad:
Reporter Ylva Westerlund
Ylva Westerlund
ylva.westerlund@kt-kuriren.se
Örebro universitet har dalat något men ligger kvar på den övre femtedelen på rankinglistan över ”världens unga universitet”. Arkivbild.
Örebro universitet har dalat något men ligger kvar på den övre femtedelen på rankinglistan över ”världens unga universitet”. Arkivbild. Foto: Kicki Nilsson / Icon Photography

Örebro är kvar på topplistan över ”världens unga universitet”.

Hög kvalitet på forskning uppges vara en bidragande orsak.

Rankingen kommer från Times Higher Education och där hamnar Örebro universitet på plats 84 av totalt 359 i kategorin för lärosäten som är yngre än 50 år.

Förra året hamnade Örebro på plats 75 av 475 universitet.

En del av motiveringen är kvaliteten på universitetets forskning, som bidrar till den höga placeringen.

Högt ansedd rankning

Karlstads universitet hamnar i intervallet 251-300 i den senaste rankingen, medan Linköpings universitet återfinns på plats 38 på listan.

Times Higher Education är en av de mest ansedda rankingarna av universitet i världen. På deras lista över världens främsta universitet hamnar Örebro på plats 403 av de runt 1 662 universitet som ingick i rankingen.

Artikeltaggar

Karlstads universitetLinköpings universitetSkola och utbildningUniversitetÖrebroÖrebro universitet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.