Hoppa till huvudinnehållet

Franzén klarade sig från hjärnskakning: ”Det har gått bra – jag känner mig bra”

Publicerad:
Gustaf Franzén följde torsdagens träning från läktarplats. Foto: Dennis Pavlovic

Läkarna limmade ihop överläppen, men tacklingen mot huvudet orsakade inte Gustaf Franzén allvarligare skada än så.

– Man är väl lite mörbultad, men jag mår bra liksom, säger Franzén efter torsdagens träning.

Franzén tvingades avbryta onsdagens seger mot Troja-Ljungby redan efter 38 sekunder.

BIK försökte etablera powerplay. Franzén hann precis ta emot pucken i tekningscirkeln innan han sänktes av Troja-Ljungbys lagkapten Daniel Karlsson-Thörnros.

Karlsson-Thörnros åkte in från ”slottet” och mötte upp Franzén med en tackling som gav matchstraff (game misconduct) för charging.

– Man blev förvånad över att få en smäll där liksom. Man har ju lite koll på var på isen man kan få en tackling, vilka ställen som är riskzoner, säger Franzén.

– När man har ”pp” och är i mitten så... Jag blev jäkligt överraskad, att han kom som bortre back. Det har jag inte varit med om tidigare, att backen som är framför mål i boxplay tar sig hela vägen dit. Jag var inte med på den och hann inte skydda mig.

Franzén tror att det var hans eget visir som skar upp överläppen i samband med smällen.

– Just där och då tror jag att jag blödde från näsan, munnen och läppen. Men det går så jäkla fort och man har så mycket adrenalin. Det gjorde inte så ont då, jag var mest omtumlad. Det var en jäkla åktur alltså.

”Alla tester var positiva”

BIK-centern fick, som konstaterat, hjälp av isen och kördes till lasarettet.

Läkarna limmade ihop läppen och Franzén hann tillbaka till Nobelhallen innan torsdagskvällen var över. Karlsson-Thörnros bad då om ursäkt för tacklingen.

Franzén satt omplåstrad på läktaren när BIK tränade på torsdagsförmiddagen. Han hoppas inte att det ska vara någon fara för spel hemma mot AIK på onsdag.

– Vi får se hur det utvecklar sig. Man ska alltid vara försiktig med allt som har med knoppen att göra, men som sagt... Alla tester var positiva, man såg inga sypmtom på hjärnskakning, och jag mår bra efter omständigheterna.

Det här är inget som du ska behöva missa någon slutspelsmatch för i alla fall?

– I nuläget ser jag inte alls någon fara för det och det är skönt.

Matchen över för BIK-spelaren efter 38 sekunder – besked efter sjukhusbesök

Artikeltaggar

BIK KarlskogaGustaf FranzénIshockeyKarlskogaNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.