Hoppa till huvudinnehållet

Straffet för Trojaspelaren efter smällen på Franzén

Publicerad:

Det blir tre matchers avstängning och böter på 4 063 kronor för Troja-Ljungby-spelaren Daniel Karlsson Thörnros sedan BIK Karlskogas Gustaf Franzén blivit skadad i onsdagens match.

Det meddelar Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd under fredagen.

Disciplinnämnden har fattat sitt beslut efter att ha tagit del av anmälan, en filmsekvens av händelsen samt ett yttrande från Daniel Karlsson Thörnros.

Så här stod det i anmälan: ”Efter cirka en halv minut i första perioden tar BIK Karlskogas nr 9 Gustaf Franzén emot en passning i vänster tekningscirkel i anfallszon. I samma moment tar Trojas nr 33 Daniel Karlsson Thörnros några snabba skär för att tackla nr 9 utan intention att ta pucken. Tacklingen utförs med onödig kraft på en utsatt spelare. Spelaren anmäls för Illegal check to the head alternativt charging”.

Så här skriver bland annat disciplinnämnden: ”Av filmsekvensen går det inte att se om den huvudsakliga kraften tog mot huvudet. Daniel Karlsson Thörnros kan därför inte åläggas ansvar för checking to the head. Däremot anser nämnden att den tackling som utförs utgör en charging som är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning”.

”Hög skaderisk”

Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

* Vårdslös tackling

* Hög skaderisk

* Det rör sig om återfall

Franzén fick utgå från matchen efter den smäll som han drabbades av.

BIK vann med 4–2 och stärkte sin ställning i toppen på hockeyallsvenskan medan Troja ligger kvar som jumbo.

Matchen över för BIK-spelaren efter 38 sekunder – besked efter sjukhusbesökFranzén klarade sig från hjärnskakning: ”Det har gått bra – jag känner mig bra”

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagGustaf FranzénHockeyallsvenskanIshockey

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.