Hoppa till huvudinnehållet

Besökare förstörde Wollters skulptur

Publicerad:
Stina Wollter. Arkivbild.
Stina Wollter. Arkivbild. Foto: Ari Lorestani/TT

Att råka ha sönder ett utställningsföremål är en museibesökares kanske största skräck. Det hände dock en besökare på Kristinehamns konstmuseum nyligen, skriver Värmlands Folkblad.

Det var under en guidad visning av museets stora utställning med verk av konstnären Stina Wollter som en skulptur föreställande Sara Danius åkte i golvet och gick sönder.

– Det var en besökare som pillade på skulpturen och då for den i golvet. Jag vet inte exakt hur den här personen rörde vid verket, men det var tillräckligt för att skulpturen skulle stupa, säger museets kommunikatör Elin Jones till tidningen.

Men slutet gott, allting gott: Verket kunde lagas av Wollter och kommer återigen att ingå i utställningen. Och enligt Elin Jones är det just Danius-skulpturen som fått många besökare att stanna upp.

– Alla verk är speciella och spännande på sitt sätt, men den här skulpturen har verkligen fångat folks uppmärksamhet. Det märks även när vi har lagt ut bilder på den i sociala medier. Det är många som kommenterar då. Och den är ju verkligen otroligt fin, säger hon till VF.

Artikeltaggar

KristinehamnNöje/KulturStina Wollter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.