Hoppa till huvudinnehållet

Moelven Valåsens vd får förstärkning och ansvar för fler bolag

Publicerad:
Moelven Valåsen Wood AB påverkas av omorganisationen inom Moelven. Foto: Per Lindgren

Som en del i sitt utvecklingsarbete omorganiserar Moelven Wood i Sverige ledningen för några av sina produktionsbolag. För Moelven Valåsens del innebär omorganisationen bland annat att ledningen får förstärkning.

”Vi har genom vårt arbete med att utveckla våra medarbetare, rekryterat nya och genom att satsa på våra traineer skapat en bred bas av medarbetare som både kan och vill. Nu var det dags att göra en förändring. Det innebär att vi nu breddar och utvecklar fler medarbetare med förmåga att ta ett utökat ledningsansvar och använder kompetens där den mest behövs. Det är även mycket glädjande att se att flera av våra tidigare traineer nu är redo att axla ett stort ansvar”, säger Mikael Axelsson, vd Moelven Wood AB, i ett pressmeddelande.

Får förstärkning

För Moelven Valåsen Wood AB innebär omorganisationen att Manuel Sandoval fortsatt är vd för bolaget, men han får förstärkning i form av Hampus Relte, i dag trainee i bolaget, som intar rollen som produktionschef och Magnus Branting blir teknisk chef.

Sandoval tar även över som tillförordnad vd för Moelven List AB och Moelven Lovene AB i väntan på att företaget hittar en långsiktig lösning för ledningen av de båda bolagen. Rekryteringen av ledningsfunktioner i de två bolagen kommer att påbörjas inom kort.

Andra förändringar är att Magnus Ingves blir vd för Moelven Vänerply AB. Magnus kommer närmast från uppdraget som vd för Moelven Woods interiörbolag, ett uppdrag han kommer att fortsätta med, men med förstärkning på den kommersiella sidan. Moelven Vänerply kommer även att förstärkas med två nya processchefer: Peter Bengtsson och Erik Hernvall-Jonsson.

Artikeltaggar

KarlskogaMoelvenMoelven Valåsen ABNäringslivNyheterValåsens sågverk

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.