Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogabo tog hem storvinst – vann 10 miljoner under onsdagen

Publicerad:
En ensam vinnare i Karlskoga tog under onsdagskvällen hem 10 miljoner på Svenska Spels Joker. Foto: Henrik Montgomery/TT

En Jokerrad lagd på Ica Maxi i Karlskoga för tio kronor slog under onsdagens dragning in. Vinsten? En miljon gånger pengarna.

– Trots satsningen på endast tio kronor kammade alltså en person hem en vinst på tio miljoner kronor, det måste kännas nästintill overkligt, säger Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, i ett pressmeddelande.

Drömvinsten på Svenska Spels Lotto var över 125 miljoner, riktigt så mycket blev det inte för en vinnare i Karlskoga. Däremot plockade hen hem 10 miljoner med sju rätt.

Hittills i år har Jokervinster på sammanlagt 20 miljoner delats ut, hälften har med andra ord gått till vinnaren i Karlskoga. Vinsten är så pass stor att det nu väntar bankmöten.

– Vid vinster över fem miljoner kronor bokas alltid ett bankmöte in där vinnarna blir erbjudna både ekonomisk och juridisk rådgivning. Detta är en viktigt del av vårt spelansvarsarbete, säger Daniel Arnkvist.

Vem som la raden 3, 11, 17, 20 vet Arnkvist och hans kollegor fortfarande inte. Ett arbete att hitta personen i fråga inleddes redan under onsdagskvällen.

– Otroligt härliga samtal väntar. Det ska bli spännande att se om jag hinner överraska vinnarna eller om de redan hunnit rätta sina rader.

Det här är Joker

• Joker är ett tilläggsspel som spelas tillsammans med Lotto.

• Joker har en fast vinstplan där du kan spela med en insats på 10, 20 eller 30 kronor och därmed vinna 10, 20 eller 30 miljoner kronor om du prickar in alla rätt.

• Spelar du både Lotto och Joker är du med och tävlar om Drömvinsten och Andra Chansen.

Källa: Svenska spel

Artikeltaggar

KarlskogaSvenska spelTrav

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.