Hoppa till huvudinnehållet

Roy efter succédebuten i BIK: ”Jättekul att målet blev ett segermål”

Publicerad:
Marc-Olivier Roy på väg fram under sin debut.
Marc-Olivier Roy på väg fram under sin debut. Foto: Kajsa Juslin

Marc-Olivier Roy assisterade till matchens enda mål i sin BIK-debut.

– Jättekul att målet blev ett segermål, säger han.

Marc-Olivier Roy presenterade sig på allvar redan 3.17 in i debuten.

Kedjekamraten Aleksi Rekonen "låste fast" pucken bakom offensivt mål. Roy tog över pucken, frispelade Gustaf Franzén framför mål och den sistnämnde gjorde inget misstag.

Roy imponerade i debuten – och då framför allt med just fina passningar.

Spetsvärvningen från finländska högstaligan gav både Åke Stakkestad och Arvid Aronsson fina skottlägen att utöka ledningen på.

– Jag hade några passningar upp i slottet. Det är mycket så mitt spel är. Jag vill ha pucken och lägga passningar till fria spelare. Jag ska försöka hitta passningar och förhoppningsvis gör vi mål varje gång, säger Roy med ett leende.

"Jättebra spelare"

Mot AIK blev det åtminstone mål en gång, vilket räckte till tre poäng.

– Det är alltid kul att få med sig den där lilla extra, positiva känslan efter att ha gjort poäng. Det var jättekul att målet blev ett segermål.

– Jag spelade med jättebra spelare. "Frasse" och Rekonen jobbade hårt och gjorde det lätt för mig.

Hur nöjd är du med din debut?

– Jag förväntade mig inte mycket av mig själv i dag, när det var första matchen. Jag försökte fokusera på att spela enkelt, att inte göra misstag och hjälpa laget att vinna.

– Men jag tycker att jag gjorde några bra passningar och forecheckade bra. Jag känner att jag gjorde en bra match, men framför allt var laget bra. Det hjälper när alla andra jobbar bra.

BIK är trea med 87 poäng på 43 matcher efter sin sjätte raka hemmaseger.

– Vi hade en bra start och 1–0 stod sig. Det var nästan som en slutspelsmatch. Spelarna låg ner och täckte skott i slutet, det var fantastiskt att se.

Hälsningen till fansen

Arvid Aronsson och Johan Larsson blockerade, mer precist, båda skott på ett heroiskt sätt när AIK tilldömdes ett powerplay i slutminuterna och tryckte på.

– Alla jobbade så hårt och alla vet sina detaljer. Jag gillar den här gruppkänslan och matchen vi gjorde. Det var snabbt spel, lika snabbt som i Finland. Det känns jättebra att vara tillbaka i spel.

Hur går det med svenskan, vill du hälsa något till fansen på svenska?

– Jag försöker lära mig lite varje kväll, med "Google translate". Jag kan "tack". Så "tack" till fansen, för i kväll. Det får räcka för i dag. Jag behöver lära mig lite mer först, säger kanadensaren och ler.

Succédebut för Roy som låg bakom ”Frasses” segermål"Frasse” sänktes senast – här sänker han AIK

BIK–AIK 1–0

Första perioden: 1–0 (3.17) Gustaf Franzén (Marc-Olivier Roy, Aleksi Rekonen).

Skott: 31–32 (14–5, 11–11, 6–16).

Utv, BIK Karlskoga: 3x2. AIK: 3x2.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaIshockeyKarlskogaMarc-Olivier RoyNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.