Tung förlust i bottenstriden för Orion: "Behöver minska misstagen”

Publicerad:
Orion föll tungt i bottenmötet med Säter. Här var Sofie Fahlin och Vilma Rosengren nära att blocka en smash i andra set, men poängen gick till bortalaget. Foto: Dennis Pavlovic

Degerfors Volley Orion är indraget i bottenstriden i division 1. Under måndagen kom en tung 1-3-förlust hemma mot nästjumbon Säter.

– Det var ett lyft från senaste matchen men samtidigt gör vi misstag, säger lagkaptenen Vilma Rosengren.

Division 1, som är den näst högsta serien i damernas volleyboll, är inne på sin sista tredjedel. Med sju omgångar kvar ligger Orion nu sist med två poäng mindre än Säter.

Måndagens match slutade 1-3 (27-25, 12-25, 18-25, 21-15).

– Det blev 3-1 till dem tyvärr. Dom låg under oss i tabellen men jag tror de har gått om oss nu, säger centern och lagkaptenen Rosengren.

Matchen menar hon dock var ett steg i rätt riktning.

– Vi spelade mot dom för två veckor sedan och då spelade vi inte jättebra. Så vi känner ändå att det här var ett stort lyft från den matchen och vi tar med oss dom bra grejerna och släpper det dåliga.

Efter 15 spelade matcher har Orion sju poäng medan Säter har nio. De sistnämnda har dock spelat tre matcher fler.

”Minska misstag”

Måndagens match var som sagt ett steg i rätt riktning, men det finns saker att förbättra ännu mer enligt Rosengren.

I helgen väntar en lång resa till Umeå, där Orion möter både Stöcke och Norsjö, och på frågan vad som skulle behöva göras bättre där säger hon:

– Jag skulle säga att vi behöver fokusera mer på servemottagningen. Första touchen måste vara bra. Och jag tror att vi behöver minska våra egna misstag.

Vill undvika nedflyttning

Med en tuff bortaresa och sju omgångar kvar hoppas Orion kunna klättra tillbaka i tabellen.

För att undvika direkt nedflyttning till division 2 måste man undvika att komma på sista plats.

– Det finns division 2 och 3 under oss och det sista laget i vår tabell åker ner automatiskt. Sen får de två lagen ovanför, eller om det bara är det näst sista laget, kvala neråt, säger Rosengren.

Närmast ovanför Orion placerar sig som sagt Säter, med nio poäng, och ovanför dem återfinns Västerås på tio poäng.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors Volley OrionVilma RosengrenVolleyboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare