Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Demokratin är hotad – Ukrainas sak är vår

Publicerad:
Manifestationerna för Ukraina är många, på bilden är det Veteraner Värmland på Stora torget i Karlstad och på lördag är det dags på Alfred Nobels Torg i Karlskoga. Foto: Sara Fallberg Omar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Att leva i ett demokratiskt land där man får ha egna åsikter, får yttra sig, leva i frihet och älska vem man vill, välja sitt lands ledare, sköta sig själv samt samarbeta med andra länder är dessvärre inte en självklarhet.

Det som händer nu i Ukraina är ett hot mot världsordningen och mot de människor som vill leva i frihet och demokrati. Just nu har det blivit extra tydligt hur viktigt det är att ta ansvar för demokratin och förvalta den.

Att alla människor är lika mycket värda och har samma rättigheter kan tyckes självklart, men så är det inte överallt.

När ett land invaderar ett annat och försöker frånta dess folk sin rätt, anser vi att det är vår sak att stå upp för dem.

Det finns många sätt att visa vad man tycker. Ett sätt är att samlas och manifestera tillsammans. En manifestation där medborgare i ett fritt land ger sitt stöd för medborgare i ett land som är under attack och som med stor risk för sina liv försvarar den värdegrund som en demokrati vilar på.

Det kommer vi göra lördagen den 5 mars kl. 11 på Alfred Nobels Torg.

Kom gärna och manifestera tillsammans med oss!

Anneli Bramvehl, Moderaterna

Anneli Lyckeborn, Liberalerna

Anna Blomquist, Kristdemokraterna

Daniel Ekelund, Miljöpartiet

Ida Edström, Socialdemokraterna

Inga-Lill Andersson, Centerpartiet

Maria Nyberg, Vänsterpartiet

Patrik Nyström, Sverigedemokraterna

Artikeltaggar

ÅsikterCenterpartietDemokratiInsändareKrigKristdemokraternaLiberalernaManifestationerMiljöpartietModeraternaSocialdemokraternaSverigedemokraternaUkrainakrigetVänsterpartiet