Hoppa till huvudinnehållet

Ville få ut sin medicin – hotade vårdare med potatisskalare

Publicerad:
Mannen hotade vårdare med potatisskalare. Genrebild.

Mannen som är i 30-årsåldern satt intagen på kriminalvårdsanstalten i Karlskoga och jobbade i köket. Han kvitterade ut en potatisskalare som han hotade personalen med.

Nu har han fått sin dom.

På anstalten jobbade han i köket. Den aktuella dagen, den 6 oktober, hade mannen kvitterat ut en potatisskalare. Klockan 16.00 stod han i köket och skalade morötter.

Två vårdare befann sig i expeditionen strax invid och mannen begav sig dit. Mannen frågade om han kunde få sin medicin och en av vårdarna svarade mannen att han skulle få den klockan 18.00.

Mannen tog då fram potatisskalaren och riktade den mot vårdarna och sa flera gånger att han ville ha medicinen och att han ville att de skulle öppna medicinskåpet och även gått i mot dem. En av vårdarna slog till mannen i ansiktet och de två lyckades övermanna honom.

Teckningar med budskap

I hans rum på anstalten påträffades teckningar med bild på en person som håller i ett knivliknande föremål med pratbubblor ”Gå ut här ifrån annars!” och ”Så går det när sjukvården inte tar mig på allvar”.

Mannen visste att vårdarna skulle hitta teckningarna i hans rum och att det då skulle vara tydligt varför han gjorde som han gjorde, att det berodde på att sjukvården inte skrev ut medicinen till honom.

Tingsrätten skriver att de finner mannen skyldig då hotet riktat sig mot två tjänstemän när de utövat sin myndighetsutövning.

Mannen döms till två månaders fängelse för två fall av hot mot tjänsteman och han ska betala skadestånd på 5 000 kronor var till vårdarna.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFängelseHot mot tjänstemanKarlskogaKarlskogaanstaltenKriminalvårdenLäkemedel

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.