Hoppa till huvudinnehållet

Max vann final mot pappa Johan – för tredje gången

Publicerad:
Johan Brorsson och sonen Max Grahn efter helgens final i Borlänge. Foto: Bofors tennisklubb

För tredje gången möttes Johan Brorsson och Max Grahn i en final. Och för tredje gången vann sonen Max mot sin pappa.

Det var i Borlänges herrsingelklass som far och son från Bofors tennisklubb ställdes mot varandra igen.

Max, som är född 2006, tog sig till final via 6–1, 6–0 mot Bengt Djeerf från Falun.

Johan hade en, sett på förhand, tuff match i sin semifinal men gjorde en stark insats och vann mot andraseedade Henrik Örtenhag från Falun med 6–2, 6–3.

Överlägsen seger

Så för tredje gången möttes far och son i finalen. En märklig men så klart häftig situation.

Max vann helt överlägset den här gången med 6–0, 6–1. Det var en kombination av en sliten pappa och en väldigt mycket starkare Max.

Kraftig utveckling

Max har sedan segern i november mot träningskompisen Bruno Johansson från Kristinehamn tagit väldigt stora kliv spelmässigt. Det är en helt ny nivå, mentala spärrar har släppt genom första segern mot Bruno.

För bara några månader sedan var matchen mellan far och son väldigt jämn. Nu får pappa knappt något game, så det är stor skillnad på några månader.

– Jag är riktigt nyfiken på att se Max mot tufft motstånd då jag tror han är med och kan utmana de bästa nu på den nivån han spelar, säger Johan.

Nästa helg är Max anmäld till vintertourtävlingen i Falun, seniorelitens tour i Sverige. Det blir tufft att komma in där då det går på rating, så Max behöver lite tur för att få vara med i tävlingen.

Därefter väntar RM i Lidköping, helgen efter Falun. Det är en mycket spännande och tuff klass. Max har höga ambitioner med den tävlingen. Under påskhelgen är det dags för SM i Göteborg. Många tuffa och spännande tävlingar på gång, alltså.

Lisa och Gustav

Det är inte bara Max och Johan som kommit igång med tävlandet på senare tid.

Förra helgen spelade Lisa Pettersson i Borlänge. Det blev poolspel med två matcher i 14-årsklassen där Lisa vann komfortabelt och tog hem segern efter bra spel.

Den gångna helgen spelade Lisa i Örebro. Hon förlorade första matchen. Det var inte hennes dag den här gången och hon mötte samtidigt en stark motståndare.

Även Gustav Tavander spelade i Örebro där han vann sin första match innan han förlorade kvartsfinalen i 15-årsklassen.

För Lisa är det närmast RM för 14-åringar på Hammarö. Lisa spelar där med ett år äldre tjejer så det bör bli en tuff och spännande klass.

Gustav siktar närmast på start i RM i Lidköping.

Max tackar nej till drömchansen: ”Rätt beslut för min del”Max bröt förlustsviten – nya spännande utmaningar i sikte

Artikeltaggar

Bofors TKJohan BrorssonLisa PetterssonMax GrahnTennis

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.