Hoppa till huvudinnehållet

Serviceresor tillåter snart samåkning igen

Publicerad:
Reporter Ylva Westerlund
Ylva Westerlund
ylva.westerlund@kt-kuriren.se
De senaste två åren har det funnits begränsningar för resandet med Serviceresor i Örebro län, men snart försvinner åtgärderna i samband med att pandemilagen slutar gälla.
De senaste två åren har det funnits begränsningar för resandet med Serviceresor i Örebro län, men snart försvinner åtgärderna i samband med att pandemilagen slutar gälla. Foto: Länstrafiken i Örebro län

Länstrafiken kommer att dra tillbaka de åtgärder som infördes inom Serviceresor med anledning av pandemin i april 2020 och det blir återigen tillåtet med samåkning.

Pandemilagen slutar att gälla den 31 mars och då återgår Länstrafiken till samplanering inom Serviceresor.

Åtgärderna som infördes för snart två år sedan innebar begränsad samåkning och i perioder har bilarnas framsäten varit stängda för att minska smittspridningen mellan förare och kunder.

Den som reser med färdtjänst har sedan april 2020 endast haft möjlighet att ta med en ledsagare under resan. Samtidigt har det varit stängt för att ta med en medresenär.

– Vi har hela tiden fört dialog med Smittskyddsenheten om de olika åtgärder som vidtagits och det känns bra att vi nu har en utveckling i samhället som tillåter att vi återgår till hur det var innan pandemin, säger Staffan Juliusson, enhetschef för Länstrafiken Serviceresor, i ett pressmeddelande.

Från den 1 april blir det alltså möjligt att ta med sig en ledsagare eller medresenär och samåkning med andra resenärer kommer att ske i större utsträckning.

Artikeltaggar

LänstrafikenPandemiSamhälleTrafikVård och omsorgÖrebro län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.