Hoppa till huvudinnehållet

Ovisst för RIK-kuggen efter knäskadan: ”Inget kul – vill ju ha svar”

Publicerad:
”Än så länge är jag försiktigt optimistisk”, säger Hanna Sahlén efter de två inledande läkarbesöken efter knäskadan.
”Än så länge är jag försiktigt optimistisk”, säger Hanna Sahlén efter de två inledande läkarbesöken efter knäskadan. Foto: Dennis Pavlovic

Torsdagens specialistbesök gav inget definitivt svar. Hanna Sahlén hoppas nu få en snar undersökning med magnetkamera.

– Det är inget kul. Jag vill ju ha svar på hur mycket jag kan gå på, säger hon om ovissheten.

Det var under söndagens träningsmatch mot Säffle (3–1) som olyckan var framme för RIK:s mittbacksklippa.

– För det första ställde vi forwarden offside. Då stannar man ju till lite. Det var solklar offside, men flaggan sträcktes inte upp. Domaren blåste inte.

Sahlén beskriver det som att hon då hamnade ”någon mikrosekund” efter den attackerande Säfflespelaren in i nästa situation.

– Bollen gick ut på kanten, det blev ett inlägg och hon var före. Jag sträckte precis in benet framför henne och bollen. När jag fick ner foten i backen blev det liksom snett. Tån pekade inåt och hälen utåt, säger hon.

– Jag vet inte om hon sköt på både mig och bollen, men det blev ändå som en kraftig... Jag trodde knäskålen skulle sitta åt fel håll när jag kollade, men det såg lugnt ut. Det var bara smärta. "Det här går åt helvete”, hann jag tänka innan jag for i backen. Det blev en rejäl smäll.

”Det gav lite hopp”

Sahlén kördes till akuten efter matchen. Läkaren som tog emot henne var lyckligtvis ortoped.

– Hon drog och ryckte och trodde inte det var korsbandet. Det var ändå stabilt och så. Vi gjorde en slätröntgen och det var ingen vätska i knät. Hade det varit menisken eller något borde det ha varit vätska, sa hon. Det gav lite hopp, i alla fall.

RIK-kuggen besökte därefter en knäspecialist i Örebro på torsdagen.

– Han kunde inte säga precis vad det var. Det var fortfarande för svullet för att göra en sån bedömning. Han kände att knät var stabilt, men han sa också att det kan vara stabilt på grund av svullnaden.

Väntar på ny kallelse

Knäspecialisten i Örebro ansåg att en undersökning med magnetkamera (MR) var nödvändig för att med säkerhet fastställa skadans omfattning.

Sahlén, 30, hoppas nu bli erbjuden en sådan under sitt återbesök på Karlskoga lasarett.

– Det behövs för att få veta liksom. Veta hur man ska rehaba, säger hon.

– När jag var på akuten sa hon återbesök om två veckor. Jag har inte fått någon kallelse än, men jag hoppas på det.

RIK Karlskoga spelar sin första match någonsin i elitettan hemma mot Mallbacken söndag 3 april.

Hanna Sahlén har inte gett upp hoppet om den matchen ännu.

– Läkaren började prata om tre månader. Jag tänkte ”det blir inga tre månader – det är seriepremiär om tre veckor...”.

Knäspecialisten gav Sahlén klartecken för att börja ta sig fram utan kryckor.

– Jag började cykla på gymmet i går. Jag behöver cykla och gå för att få ner svullnaden. Jag var bra i gång redan. Jag har varit hos Emelie (RIK:s fysioterapeut) varje dag och behandlats med elektricitet.

– Hon har också ryckt i knäna och känt. Än så länge är jag försiktigt optimistisk. Än så länge ser jag mig tillbaka ganska snart.

RIK har tre träningsmatcher kvar innan seriepremiären. Närmast väntar bortamatch mot Norrköpingslaget Smedby, som spelar i division 1, på lördag.

Hanna Sahlén knäskadad när RIK vann mot Säffle: ”Får hålla tummarna”Elitfotboll 17 år efter debuten i RIK: ”Det har alltid funnits en liten strävan”

Artikeltaggar

FotbollHanna SahlénKarlskogaRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.