Hoppa till huvudinnehållet

Veronica och Nithi ordnade Karlskogaseger i Snödroppen

Publicerad:
Veronica Idman och Nithi Thumduang.
Veronica Idman och Nithi Thumduang. Foto: Tomas Nilsson

Det blev en vinst för Karlskoga badmintonklubb i Snödroppen. Den togs i mixeddubbel där Veronica Idman och Nithi Thumduang var starkast.

I finalen besegrade de Klas Andersson, Christinehamn, och Karlskogas Sofia Larsson efter en spännande uppgörelse i Stråhallen.

Efter att ha förlorat första set med 22–24 vann Idman och Thumduang andra med 21–16 och spelade hem segern via 21–17 i det avgörande setet.

I singelfinalen i B-klassen, B-klassen var den högsta i tävlingen, vann Christinehamns framtidsman Hampus Lilja finalen mot rutinerade Karlskogaspelaren Johannes Carpenter: 21–13, 21–8.

Lilja hade tagit sig final via vinst med 2–0 i set mot Thumduang. Carpenter hade gått vidare genom vinst mot Liljas klubbkompis Fredrik Narvelid. Det blev 2–1 i set där.

Narvelid vann i stället dubbelfinalen, då tillsammans med Casper Larsson som även han tävlar för Christinehamn. Det blev seger med 2–1 i set i finalen mot Lilja och Thumduang: 15–21, 21–9 och 21–15.

I damernas singelklass vann Line Tornblad, Örebro, alla sina fyra matcher och placerade sig därmed etta närmast före hemmahoppet Sofia Larsson.

När det gällde C-klassen var det inga spelare från Karlskoga som gick till final.

Peter Andersson var en av många Karlskogaspelare som ställde upp i Snödroppen.
Peter Andersson var en av många Karlskogaspelare som ställde upp i Snödroppen.

Totalt gjordes det drygt 120 starter under två dagar.

Här hittar du alla resultat från lördagens och söndagens matcher i Snödroppen

Tränaren Rebecka: "Vi i klubben blir som en stor familj”

Artikeltaggar

BadmintonCasper LarssonFredrik NarvelidHampus LiljaJohannes CarpenterKarlskogaNithi ThumduangSofia LarssonStråhallenVeronica Idman

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.