Hoppa till huvudinnehållet

The Real Group åker på turné

Publicerad:
The Real Group uppträder på Stadsteatern i Nya Folkets hus i Karlskoga i april. Foto: Kitty Lingmerth

The Real Group åker på turné i ny tappning och de besöker både Karlskoga och Karlstad.

Sedan 1984 har gruppen The Real Group gjort närmare 3 000 konserter världen över. Den nya konstellationen består av Clara Fornander, Joanné Nugas, Johannes Rückert Becker, Axel Berntzon och Daniele Dees. Nu åker de på Sverigeturné och premiär är den 19 mars i Kulturhuset Tio14 i Falun och avslutas den 27 maj på Storsjöteatern i Östersund.

Deras program är en blandning av jazz, pop, latin och folkmusik i The Real Groups egen a cappella-stil.

– Vi har repeterat och skrivit nytt material under flera månader. Och vi är riktigt laddade inför turnén, säger Clara Fornander i ett pressmeddelande.

Förutom turnén i Sverige kommer kvintetten under året att besöka Norge, Frankrike, Turkiet, Tyskland och Danmark innan förberedelserna för årets julturné går igång.

– Det ska bli jättekul att få möte publiken igen efter flera år av Covid-restriktioner, säger Johannes Rückert Becker i samma pressmeddelande.

Den 10 april står det på scenen i Stadsteatern i Nya Folkets hus i Karlskoga och den 19 maj möter man dem på Scalateatern i Karlstad.

Artikeltaggar

KarlskogaKarlstadKonserterNöje/KulturNya Folkets Hus i KarlskogaScalateaternThe Real Group

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.